Реклама / Ads
26| 38041 |30.09.2022 НОВИНИ

Таен заговор на партии за унищожаването на „Продължаваме промяната“. Каква изненада ги очаква

.
Кирил Петков и Асен Василев Източник: БНТ
Тайни договорки за недопускане „Продължаваме промяната“ да състави кабинет след изборите на 2 октомври са сключили партии, участници в кампанията. Крайната цел е Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разбити по всички линии и отстранени завинаги от политиката. Конците на мрачната завера се дърпат не само от задкулисието в България, но най-вече от руските тайни служби.
 

Това не са просто слухове, а информации от членове на въпросните партии, които не споделят всички действия на ръководствата.

 

При всички се повтаря една основна причина за масираната атака срещу ПП и нейните лидери. Това е ясната и категорична проевропейска ориентация и стремежа за откъсване на България от загробващото влияние от Кремъл. По тази линия еднаква лексика и опорки използват ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“, ИТН, „Български възход“ и още поне десетина партии, участващи в предизборната кампания.

 

Втората причина е заявената от ПП и „Демократична България“ непримиримост към корупционните практики и настояването прокуратурата и НС да започнат разследване на реализацията на проекта Турски/Руски поток, изчезналите стотици милиони по линия на автомагистрала „Хемус“, ремонти на язовири и десетки обществени поръчки. Особено засегнато от тези заявки се чувства ръководството на ГЕРБ. Настояването за промени в структурата и работата на КПКОНПИ налива допълнително масло в огъня. От това са недоволни и други партии, които през последните години са били част от статуквото и от грандиозната корупция.

 

Над половината от 29-те партии, участници в надпреварата за парламента, демонстрират подкрепа за Путин и неговата агресия в Украйна. Някои от тях безцеремонно заявяват, че България трябва да напусне НАТО и ЕС и да се присъедини към прокремълски блокове. Говорят за референдуми и държавни актове, които нямат нищо общо със закона.

Защо тези договорки са синоним на таен заговор? Защото в публични изяви ГЕРБ и част от другите в общия фронт, декларират подкрепа за евро-атлантическата принадлежност на страната ни, но на практика през годините са съдействали за обслужване на руските интереси у нас. Нерядко в ущърб на българската държава и народ.

 

В масирания огън срещу Кирил Петков и Асен Василев са включени всички средства: социолози, политолози, медии, хора с влияние в една или друга област. Това е видимата част. В невидимата действат престъпни групировки и олигарси от кръга на статуквото и задкулисието. Преминати са всякакви граници на политическо приличие: фабрикуват се компромати, манипулират се факти, бълват се откровени лъжи.

Всички те искат връщане на стария режим като Борисов и ГЕРБ да съставят правителство на антипромяната.

 

Очаква ги голяма изненада. Ако започнат да реализират ретроградния си план, протестите от 2020 г ще им се сторят като като потупване по рамото. На вятъра ще отидат и вкараните в кампанията десетки милиони, а кранчето за нови кражби и източвания ще се затвори окончателно. Освен това не само ще започнат разследвания – по Турски поток, например, - но някои партийни босове ще се окажат в съда, а оттам - кой знае.

 

Освен това още и още българи ще проумеят, че ако бъде спряно наполовина само ограбването на милиарди, пенсии и заплати ще скочат двойно и тройно. Малко акъл трябва само.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4198 |30.09.2022 ”Галъп”: Осем партии влизат в парламента, ГЕРБ води пред ПП с близо 9 % . 0| 3168 |28.09.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: „Руският поток“ и един стаен доклад на ДАНС, който разповива бутафорни евроатлантически пашкули . 1| 3131 |26.09.2022 Теодор Ушев: В нашите ръце е да не позволим партии, подкрепящи смъртта, да влязат в парламента . 4| 3065 |25.09.2022 Мая Манолова: Да не допускаме мнозинство на партиите, които са готови да ни въвлекат във война​

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads