Реклама / Ads
8| 8923 |23.09.2018 АКТУАЛНО

Тайфунът Джошуа помете Поветкин пред 90 000 на Уембли! Роди ли се новият Мохамед Али?

.
Антъни Джошуа показа по невероятен начин, че е непобедим в супер тежка категория по бокс. Той нокаутира безапелационно коравият Алксандър Поветкин пред 90 хиляди зрители на стадион „Уембли“ в Лондон.
 

Милиони други наблюдаваха мача на годината пред телевизорите. Залаганията полудяха и стигнаха космически измерения, коментират светови медии.

 

Поветкин се бори мъжки 6 рунда и половина. От първия сигнал на съдията той се хварли в атака срещу световния шампион Джошуа. Личеше, че е решен на 38 години да сътвори чудо и да направи мача на живота си. Уви, срещу него бе Антъни, който секунди преди започването на срещата от екран на стадиона обяви, че руснакът ще се окаже в „леговището на лъва“. Точно така и стана. До седмия рунд Джошуа даваше вид на изчакващ или дори отбраняващ се боксьор, който търси начини да избегне тежките удари на Поветкин. Всичко това се оказа тактическа схема, която доведе до седмия рунд и развръзката. Световният шампион проведе гениална атака със съкрушителни леви и десни крошета и разклати съперника си. Поветкин се обърка и в един момент не знаеше къде се намира. Джошуа в тези секунди се движеше по ринга досущ като виртуоза Мохамед Али, който определяше стила си на „лети като пеперуда, жили като пчела“. Последва тежък нокдаун. Руснакът полетя между въжетата, където треньорът му се опита да го спре. Поветкин все пак успя да се изправи до края на отброяването и да продължи мача. Джошуа обаче се бе превърнал в цунами и го помете за секунди. Последният удар, който вкара в брадичката на руснака бе съкрушителен. Руският богатир рухна. Реферът и лекарят до ринга се хвърлиха да го спасяват.


.
В 7-я рунд Поветкин трябваше да бъде спасяван от тайфуна Джошуа...

 

Такава игра наистина е рядкост и ще влезе в историята на битките за световната титла, бяха първите коментари на специалистите след мача. Джошуа изнесе блестящ урок и доказа, че е номер едно и без конкуренция.

 

Антъни Джошуа запази трите пояса на световен шампион, които защитаваше. 90 хиляда ни „Уембли“ ликуваха, а Великобритания вече има своя спортен идол. Такъв в бокса не се е раждал отдавна.

Следващият му бой ще бъде през април 2019 година отново на "Уембли". Тогава претендент може евентуално да е Кубрат Пулев, ако след месец победи в Арена „Армеец“ Хюи Фюри.

 

Преди година Джошуа нокаутира безапелационно и Владимир Кличко, отново на „Уембли“. След този мач Кличко свали ръкавиците и се отказа от бокса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5333 |22.09.2018 Историк: Липсва ни яркият национален идеал, какъвто сме имали преди 110 години . 18| 11135 |21.09.2018 Пламен Георгиев: В детските градини ще пеят песнички срещу корупцията . 19| 26456 |21.09.2018 Младен Маринов сгафи на петата минута като министър - обиди всички . 17| 15018 |20.09.2018 Атлантическият съвет: България да поиска от НАТО разполагане на ракети ”Пейтриът” край Бургас срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads