Реклама / Ads
25| 5788 |29.09.2014 НОВИНИ

Таксиметрови шофьори: Очакваната промяна е от БСП

.
Среща във Варна
Контролът върху дейността на таксиметровите автомобили трябва да се централизира и фокусира главно в общината, защото таксиметровите услуги са вид градски транспорт. Това заявиха представители на таксиметровия бранш на среща с бившия транспортен министър Петър Мутафчиев и с кандидата за народен представител и областен председател на БСП-Варна Красимир Янков.
 
Представителите на бранша коментираха, че в момента контролът се осъществява от много институции – транспортното министерство, общината, КАТ и на практика за едно и също нарушение по различните закони има различни санкции. Те настояха за редица промени както в законодателството, така и в подзаконовата нормативна база.

Посочена бе и необходимостта от прилагане на новоприетата промяна за минимални такси от общините, които да бъдат по общоприетата методика за определяне на себестойността на километър, защото това ще спомогне за „осветляване” на голяма част от сивия сектор в бранша. Присъстващите на срещата представиха примерна методология, по която да се изчислява цената на таксиметровите услуги и поискаха съдействие документът да залегне в подзаконовата нормативна база.

„Наясно сме, че това няма как да се случи в настоящия момент, защото хората с всеки изминал ден стават все по-бедни. За да се стабилизира ситуацията в таксиметровия бранш, е необходимо да се работи за повишаване на жизнения стандарт в страната – нещо, което започна от предишното правителство. В никакъв случай не трябва да се допуска ново замразяване на доходите”, заяви Димчо Иванов, председател на синдикат „Авто 94”. Присъстващите на срещата изразиха удовлетворението си, че по време на предишното правителство на БСП е била коригирана горната граница за възраст на таксиметровите автомобили – от 10 на 15 години. Представителите на бранша изразиха надежда, че народните представители от коалиция „БСП лява България” ще продължат да отстояват техните интереси и ще работят за решаването на проблемите в сектора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5431 |20.11.2013 Таксиметровите шофьори се срещат с министър Папазов . 2| 4699 |12.07.2013 Масирани проверки на таксиметровите превози в цялата страна . 3| 4741 |11.02.2011 Цената на таксиметровия превоз - с таван 2,70 лв/км . 25| 9218 |08.01.2011 Таксиметрови фирми ще искат от КАТ „досиетата” на шофьорите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads