Реклама / Ads
2| 4407 |21.01.2016 НОВИНИ

Танев: Искаме да инкриминираме побоя в училище

.
Тодор Танев
Надявам се, че сега имам много повече последователи за противодействие на насилието в училището, заяви по БТВ проф. Тодор Танев, министър на науката и образованието. С предното ръководство на министерството на правосъдието не можах да стигна докрай до инкриминиране на тези прояви на насилие, сигурно те бяха заети твърде много с реформата.
 
Никой не може да бие доктор, но това беше инкриминирано. С новото ръководство имам тесни връзки и се надявам сега да напреднем по тази тема, заяви Танев. ДАНС и АЗД били съгласни да се изработи истинска пътна карта и всеки да си знае задълженията, защото случващото се в училище не е редно да е само в ресора на МВр и на училищата. Ако има стратегически сектор в тази страна, не по-малко важен от защитата на небето, това са децата, защото никой друг няма да ни ги образова и пази, обясни той.

Говорих с новата посланичка на Израел и тя ще ни прати малка група, търсим начин за заплащане. Това са експерти, които да ни помогнат с израелския модел, обясни още Танев. Дворовете на училищата въобще не са защитена територия, какво да говорим за квартала наоколо. В английската система пък и родителите участвали много активно. Ние ще направим наш български вариант, който да е смесица от всички и нашата традиция. Обръщаме се не само към силовите министерства, но и към обществеността, каза той.

Разпоредил съм и днешния случай да бъде изследван внимателно от нашия инспекторат.

Имаме няколко дни да предложим няколко текстове в новия Закон за висшето образование, съобщи Танев. Защитаваме нашия Закон и маркираме подробности и от допълнително появилите се текстове, добави той.

Винаги съм бил на една заплата, лично не бих загубил нищо, ако не бъда министър. 4-степенната образователна програма обаче ни е ключът към реформата. Това би ми било стърженето, че не съм успял да го внеса. Ако сега ни махнат, не знаем дали следващите ще приемат като основна връзката с живота и с бизнеса, животът и образованието трябва да се срещнат. Работодателите и местните власти трябва да инициират училища, каза той. Това е най-дълбоката реформа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5394 |08.01.2016 Танев: Сливането на училища е борба с мъртви души . 20| 4929 |14.12.2015 Съдии: Искаме независим съд и независима, но не безотчетна прокуратура . 1| 4104 |10.12.2015 Нинова: Ще искаме актуализация на Бюджет 2016 . 3| 4152 |07.12.2015 Станишев: Искаме мониторинг за изпълнението на Младежката гаранция в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads