Реклама / Ads
17| 4696 |12.07.2013 НОВИНИ

Таня Андреева: Бюджетът на здравеопазването е изразходван до май

.
Източник: Булфото
"След евентуална актуализация на бюджета имам обещанието на финансовия министър и на министър-председателя, че пари за здравеопазване ще има". Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева.
 

"През последните години някои болници са били свръхсубсидирани, а други не са били субсидирани изобщо. С част от тези пари ще започне изграждането на регистър за социално-значими заболявания. Надграждането на националния регистър за новородени с модул за недоносени ще започне да се прави от месец септември или когато мине актуализацията. Аз се надявам поне още 4 -5 млн. лв. да бъдат дадени на Министерството на здравеопазването", каза министър Таня Андреева.

„До месец май бюджетът на министерството е разходван, никой не е мислел за второто шестмесечие. Говорила съм с премиера и финансовия министър за дейностите, които са въпрос на държавна политика. Това са репродукцията, интензивните грижи, ваксините. Тези три дейности трябва да бъдат върнати към Министерството на здравеопазването. Поехме ангажимент за субсидии на по-малките лечебни заведения в труднодостъпни райони. Не може да се иска Спешните центрове да оказват всякакъв вид помощ. В момента разработваме наредба кое е спешна помощ, неотложна помощ и първа помощ", посочи министър Андреева.

"От месец септември ще има реанимобил за транспортиране на недоносени деца. Министерството ще предостави 100 хил. лв. за оборудването на реанимобила. Фонд „ин витро" ще се върне към Министерството на здравеопазването през 2014 година. По думите на министъра, през месец август наредба 34 за придобиване на специалност в сферата на здравеопазването ще бъде качена на сайта на министерството за обсъждане.
Мисля, че трябва както има възможност да се подава сигнал на телефон 112, така да се подава сигнал и към спешните центрове", каза още министър Таня Андреева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5430 |04.07.2013 Таня Андреева: БЛС пръв поиска оставката на шефа на НЗОК . 8| 6391 |03.07.2013 Таня Андреева обвинява, НЗОК опровергава . 14| 4929 |03.07.2013 Радан Кънев: Бюджетът се актуализира заради очаквани предсрочни избори . 46| 6771 |30.06.2013 Таня Андреева: Пламен Цеков ми отказа информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads