Реклама / Ads
30| 4767 |20.01.2011 НОВИНИ

Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат!

.
Ваньо Танов
След близо 5-часов разпит на излизане от Национална следствена служба Ваньо Танов заяви: “Имал съм с премиера много разговори, но този е пълен фалшификат”.
 

Според него опитите да бъде дискредитиран чрез скандала с подслушването идват от фирми и митнически служители, които са били засегнати от работата му. “Никога не съм извършвал действия, които да са в нарушение на законодателството, дори да са морално укорими, а не – престъпление”, бе категоричен той.

Шефът на Митниците потвърди, че записаните разговори са от СРС. “Тези записи не могат да не бъдат свързани със специалните разузнавателни средства, тъй като са водени във време, в което спрямо мен са прилагани специални технически средства”, обясни Танов. Излязлата по-рано през деня информация, че точно тези разговори от СРС-то не са достигнали до водещия разследването прокурор, Танов си обяснява с факта, че в тях няма данни за някакви противозаконни действия. “Аз водя разговори с премиер, с министър и от тези разговори няма нищо укоримо от моя страна”, посочи той.

Танов сподели, че никой не го е уведомявал официално, че срещу него е използвано СРС. За това, че той и единият от синовете му са били подслушвани в продължение на шест месеца по досъдебно производство за контрабанда, Танов научил след разговор в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. “От разговор, който беше проведен при премиера, министър Цветанов обвини моя заместник (Антоний Странджев – б.р.), че е правил разговори с определено лице. Няколко дни преди това г-н Странджев ме уведоми, че е провел разговор, между него и Румен Петков. От което аз не съм олигофрен, мога да направя извода, че тези разговори са подслушвани”, коментира Танов.

“След като част от мероприятията, които са и срещу сина ми, се намират извън службите и аз съм ги получил по някакъв начин, значи някой е бил заинтересован да бъда дискредитиран. Това са много фирми, които са накарани в края на краищата да влязат в правилния път”, сподели още той. Запитан дали сред заинтересованите е и министърът на вътрешните работи, Танов отговори многозначително – „Може да е и от други лица“.

“Аз мога да оправдая всеки един, тъй като аз съм публична личност и преди и сега моята работа е свързана със засягане на интереси. Оправдавам всякакви действия срещу мен, но никога няма да оправдая действия, които са срещу семейството ми, които нямат никакво отношение с моята работа и които са търпели през всичките тези години неудобствата”, добави развълнуван Танов и очите му се просълзиха.

По думите му, ако оригиналите на СРС-то не са били унищожени, в последствие излезлите записи, които били манипулирани, можело да бъдат сравнени и така да се получи видимо противоречие. “За това този, който е правил сценария е изчакал да бъде приключено това производство, което е било по целесъобразност, защото се твърди, че е по целесъобразност, не е по законосъобразност. По целесъобразност всеки може да бъде сложен в една група”, обясни Танов.

Шефът на Митниците бе категоричен, че разговорът му с Менда Стоянова също е монтаж: “Текстовете, които бяха изнесени за разговорите между мен и Фидосова, и между мен и Менда Стонова, мога да кажа, че това, което беше изнесено между мен и Менда Стоянова беше пълен фалшификат”. По думите му това е сценарий, в който не са намерени правилните думи, защото те не присъстват в неговия речник.

“Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова, защото наистина е пълен фалшификат. От гледна точка на това, което аз логически разсъждавам – в крайна сметка са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи, които ако вие напишете определен текст и сложите на компютъра, той ще ви избере и подреди в съответния ред. Въпросът е, че тогава там има думи, които според мен ги използва служител от БОП-а и те са станали нещо като синоним на бопаджия. Може би от тази гледна точка са избързали и са сложили тези думи, като са мислили, че ще ги намерят после в записа”, коментира Танов.

Според митническия шеф, всеки от службите би могъл да изнесе тези СРС-та и сега задачата на прокуратурата е да разследва случая. “Аз ще се интересувам на по-късен етап, кой го е създал, когато приключи всичко. Защото този скандал има определен политически нюанс. Това, което ме интересува в мен в личен план, е защо аз и синът ми, поне той по какъв повод е прикачен към тази група. Защо това, което е провеждано срещу сина ми от службите е изтъргувано и се намира в престъпни групировки, за да може да бъде дискредитиран и той и аз. Това са въпроси, на които аз ще търся отговорност като приключи разследването”,каза Танов.

Той обясни, че не знае срещу каква организирана престъпна група е водено досъдебно производство, но всеки един митничар твърдял, че го познава, когато върши нещо нередно. “Доколкото знам в началото на миналата година, всички тези митнически служители, които аз съм уволнил за корупция, ясно е, че искат аз да бъда дискредитиран. Всички тези лица по това досъдебно производство, нормално е да съм бил подложен на мероприятие по целесъобразност”, подчерта митническият шеф.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4988 |20.01.2011 Цветанов: С Борисов сме цел на организираната престъпност . 39| 6225 |20.01.2011 Сините гласуват "въздържал се", остават до Борисов . 68| 5381 |20.01.2011 Б. Борисов: Формации с ново лице и под различно име искат да се върнат на власт . 127| 7597 |19.01.2011 Стенограмата на Борисов в МС днес: Няма да ни подчинят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads