Реклама / Ads
12| 4767 |22.02.2011 НОВИНИ

От Тановгейг печелят политиците

.
Ген.Валентин Петров
Ваньо Танов е подкрепял наркотрафика. Като бивш шеф на ГДБОП е имал нерегламентирани срещи с Радослав Иванов-Темерута, на които са обсъждани преразпределението на наркопазара в София, както и физическото отсраняване на определени лица. За тези срещи няма и следа в МВР". Това обяви ген. Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, цитиран от БЛИЦ.
 

По думите му митничар №1 се е срещал и с Будимир Куйович. Разговаряли са по 5-6 часа, а Танов добросъвестно си е водил записки. Настоящият шеф на митниците е получавал информация от Куйович как се произвежда , какъв е трафика на наркотиците в нашата страна. Генерал Петров твърди, че Танов е имал връзки и с други лица от ъндърграунда, но рапорти за разговорите от тях липсват в МВР. 

Според Петров не бива да се прави паралел между срещите на вътрешния министър Румен Петков и братя Галеви и срещите на Танов с Темерута, защото за първите има рапорт във вътрешното министерство, а за вторите нито запетая. Нещо повече - срещите на бившия шеф на ГДБОП и настоящ шеф на митниците са се провеждали в частна квартира на служител на МВР. 

Екссекретарят на МВР отново припомни факта, че Асоциацията на полицейските началници с председател генерал Румен Миланов е изключила Ваньо Танов от редиците си. "Неговите действия създадоха огромни проблеми за службите", посочи още Петров.

Ген Валентин Петров коментира и скандалите от Танов гейт. Според генерал Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, не е даден категоричен и ясен отговор дали разговорите от СРС-тата са манипулирани.

Според Петров е видно, че премиерът Бойко Борисов не е знаел, че разговорите му с конкретните подслушвани лица са записвани, но “Танов и Странджев са знаели добре, че са подслушвани, след като са подали жалба в прокуратурата".

“Тони Странджев е изключително предпазлив в действията си и думите си, които предприема, и целта е да го представят изцяло в бяло, но и двамата герои от СРС-та няма да бъдат печелившите фигури от този скандал. Победители и печеливши в Тановгейт могат да бъдат само политиците, които използват службите за свои цели", убеден е бившият главен секретар на МВР.

”Най-малко вероятно е този, който е стоял на акаунта, да е изнесъл СРС-тата”, твърди генерала. Той смята като добра идеята да се ограничи досега на министъра на вътрешните работи за разпореждане със СРС-та.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5151 |12.01.2011 Сидеров: С компромати не се печелят политически дивиденти . 5| 5531 |29.10.2010 Съдът зависи от политиците, смятат 2/3 от българите . 12| 5644 |26.10.2010 Блъсков и Иванов: Политиците винаги натискат прокуратурата . 15| 5473 |24.10.2010 Доц. Петров учи бизнесмени как да печелят пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads