Реклама / Ads
2| 5573 |28.11.2022 НОВИНИ

Тарикати, ама не съвсем. Взимат книжките на мъжете, които караха джип по паметника на Съединението

.
Прокуратурата поиска парична гаранция от 2000 лв. за двамата мъже, които бяха задържани след като се качиха с джип по стълбите на Паметника на Съединението в Пловдив. Ще им бъдат отнети и шофьорските книжки.
 

Двамата бяха арестувани след като в социалните мрежи се появи клип, който предизвика вълна от възмущение. На кадрите се вижда, че вандалската проява е извършена в среднощните часове, когато колата се качва горе, там ги чака друг джип с младежи.

 

Пред разследващите те обяснили - съжаляват за случилото се, направили го, защото искали да снимат музикален клип. Рапърът Никола Дринков и негов приятел са мъжете, които се качиха с джипове на паметника на Съединението в Пловдив. На излизане от ареста рапърът Никола Дринков, неговият приятел и адвокатът им представиха своя защитна теза, че по-скоро са искали да рекламират паметника, защото имат голяма аудитория.

 

Изършителите посочиха, че не виждат нищо нередно в своите действия, защото по думите им постъпката им е безобедна. Те мислят, че дори не са нанесли материални щети, тъй като според тях  "нищо не е изронено, не е имало голи хора, оръжия“.

 

Адвокатът Пламен Бонев изтъкна, че те не са нарушавали обществения ред, защото звезди по цял свят се снимат на паметници, културни забележителности и това в крайна сметка е реклама за града.

 

Както се казва" лоша реклама няма", но лош пример има. Тъжното е, че тези момчета имат последователи и аудитория от подрастващи. Примерът, който им дават е, че чрез извъртане на истината могат да се измъкнат от очевидно престъпване на закона. Тарикати, ама не съвсем. Част от доброто възпитание изисква човек да понесе личната си отговорност за совите действия. Дали ще го направят тези момчета, е съвсев отделен въпрос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2936 |23.08.2022 Очаквано софиянци взимат най-висока средна заплата, изненадата е във Врачанско . 0| 3185 |29.06.2022 Явор Божанков: Тревожно е, че се взимат решения от свалено правителство . 2| 3073 |17.02.2022 Метеоролог: Решенията в НИМХ се взимат тайно, в последния момент . 3| 2950 |03.02.2022 КНСБ: 1,5 милиона българи взимат по-малка заплата от нужната за издръжка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads