Реклама / Ads
2| 5829 |01.07.2014 НОВИНИ

Тарикати използват МВР за частен СОД

.
След закриването на полицейския СОД бивши нейни клиенти започнаха да използват МВР като частна охранителна фирма и то напълно безплатно. Това разкриха пред Фрог нюз столични полицаи.
 

 

Оказва се, че голяма част от доскорошните клиенти на вътрешното ведомство са измислили схема как да си осигурят охрана на жилищата и фирмите без да дават и стотинка за това. Хората, използвали до скоро бившия полицейски СОД са запазили техниката за сигурност и са я свързали с мобилния си телефон. Така дори при най-малкото нарушение то се индикира с позвъняване на мобилката на собственика. Щом получи сигнал за нередност собстникът незабавно набират тел. 112 и подават сигнал за нападение в имота им. Оттам информацията светкавично се подава към структурите на МВР, които пък са длъжни възможно най-бързо да посетят адреса и да видят дали има проблем.

 

Много често служители от охранителна полиция били пращани залудо до дадено място само защото мишка, плъх или паяк е минал през окото на датчика и го е задействал. Напоследък полицията била затрупана с подобни ялови сигнали, за които се отделял голям човешки ресурс. Изразходваните средства за извършената проверка пък оставали изцяло за сметка на държавата. Полицейският СОД функционираше до началото на тази година, но въпреки че беше едно от най-печелившите звена в системата с разпореждане на шефа на МВР Цветлин Йовчев той беше закрит. Услугата с позвъняване на телефон се е предлагала и тогава, но от нея са се възползвали само клиентите на СОД, които са плащали солидни месечни такси.  Полицаи се опасяват, че ако хората започнат да прилагат тази тактика масова няма да могат да насмогват. Въпреки предупрежденията им, че охраната и реакцията при сигнал се забавя значително по този начин, голяма част от хората прилагат схемата, защото им излиза без пари. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5028 |15.05.2014 Орлин Тодоров: Знаех, че срещу мен ще се използват СРС-та . 42| 6591 |10.03.2014 Ц. Цветанов: Нямам и не съм имал частен бизнес . 0| 5266 |24.02.2014 Заложиха бомба в кантората на частен съдебен изпълнител в Пловдив . 4| 5715 |27.01.2014 Частен детектив: Запис на разговор Първанов-Борисов-Петков има, но фалшив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads