Реклама / Ads
5| 3986 |16.04.2020 НОВИНИ

Таско Ерменков: Управляващите говорят „ще“, тоест в бъдеще неопределено време

.
Таско Ерменков
Връщането на парите ще бъде прихващане от сметки за парното. Очаква се след юли да бъдат готови изчисленията. Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков по БТВ.
 

Хората ще получат възможност не за живи пари, а за намаляване на сметките. Говорим за изравнителните сметки. Но само онези, които са получавали газ от „Булгаргаз“ и топлофикациите, които са купували газ от “Булгаргаз“.

 

 Всяко дружество се опитва да печели максимално много. Няма логика да се повишава цената на топлинната енергия. Ние предложихме да се въведе мораториум върху сметките. Управляващите не го приеха това нещо. Оставиха го на обещания, че фирмите няма да прекъсват ток, парно и т. н. Вземането на кредит, макар и безлихвен, също не е решение. В другите държави се раздават помощи. Защо не се обърнахме към другите държави, които развързаха бюджетите и започнаха да помагат според нуждите.

 

Има неяснота и липсва на визия в каква посока вървим, какви са етапите. Никой не говори, че тази болест ще мине и какво ще правим за излизане от икономическата рецесия. Преди ден разбрахме, че има фонд на фондовете. Тонът, с който говорят управляващите е „ще“. А това е бъдеще неопределено време. Сега се люшкаме от едната в другата посока.  Най-лесно е да затворим държавата и да си седи всеки вкъщи. В откритите пространства може да се въведе ред.

 

Вие разбрахте ли за какво си стиснаха ръцете търговските вериги и правителството? Сега няма да има български  щандове. С какво подкрепяме българските производители? С нищо! С какво подкрепяме микрофермера? Този човек в момента ще се окаже, че има продукция, която няма да има къде да продаде. Слава Богу, че след Великден ще отворят пазарите.

 

Извънредното положение може да отпадне, но това не означава, че трябва да отпадне карантината и социалната изолация. Тя може да се прилага и без извънредни мерки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6893 |29.03.2020 Корнелия Нинова: Настояваме управляващите да обявят мерки в подкрепа на българските общини . 6| 4983 |08.03.2020 Георги Михайлов: Управляващите сатанизираха медицинските сестри . 6| 4266 |07.03.2020 Таско Ерменков: Протестите на сестрите бяха провокирани от бездействието на Кирил Ананиев . 4| 4511 |06.03.2020 Таско Ерменков: Не от хубав живот Бойка е излязла на прозореца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads