Реклама / Ads
5| 3960 |07.03.2019 НОВИНИ

Таско Ерменков: В НС всеки ден има сделки, ег*ти националната сигурност

.
Таско Ерменков
В това Народно събрание всеки ден има сделки и задкулисие, ег*ти националната сигурност. В случая за предстоящата сделка между ГЕРБ и ДПС, за Главното мюфтийство, не говорим за финансиране, а за опрощаване на дълговете на мюфтийството. От мюфтийството обясняват, че като им се опростят тези 12 млн. лева няма да се радикализират. Това нормално ли е?
 

Това заяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от БСП Таско Ерменков.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви преди два дни, че ако управляващите приемат ветото на президента за Изборния кодекс, ще преразгледат решението си за напускане на НС. Според Ерменков парламентът се е изчерпал и агонизира.

 

"Нашето политическо решение е ясно и категорично - ние не участваме и не легитираме този парламент. Всеки един ден от работата на този парламент доказва правотата на нашето решение - всеки ден скандали, задкулисие, договорки, сделки. В случая за предстоящата сделка между ГЕРБ и ДПС, за Главното мюфтийство, не говорим за финансиране, а за опрощаване на дълговете на мюфтийството. От БСП сме категорични, че вероизповеденията и партиите трябва да се финансират от държавата, но тук не говорим за финансиране. От ГЕРБ нямат право да говорят за националната сигурност. От мюфтийството обясняват, че като им се опростят тези 12 млн. лева няма да се радикализират. Това нормално ли е? Значи всички могат да си плащат данъците, а някои няма да си ги платят, за да не се радикализират. Ег*ти националаната сигурност", избухна Ерменков.

 

"В случая не става въпрос за финансирането на вероизповеданията, което ние подкрепяме, а става въпрос за опрощаване на дългове и не на 8 милиона, както каза в свое изказване Цветан Цветанов, а става въпрос за 12 милиона", коментира Ерменков.

 

„Когато става въпрос за националната сигурност и има изказвания, че ние сме се заиграли с нея - задаван ли е въпросът с тези опростени милиони не е ли плащана защитата на радикалните ислямисти в Пазарджик, дали с тях не бяха заведени 52 иска и 83 имуществени дела и таксите, платени за възстановяване на имотите на вакъвството. И дали тези пари нямат връзка с „безкористните” граждани, които протестираха в града на бащата на Ботев, Левски и Евлоги Георгиев (Карлово) с викове „Аллах Акбар”. Това е заиграване с национална сигурност”, добави депутатът от БСП.

 

"Вчера се видя поредната сделка между ГЕРБ и ДПС - отхвърлиха ветото на президента. Сега ни чака поредния цирк, когато бъдат внесени новите предложения за изменения в Изборния кодекс. Тогава пак ще има 16-часови дебати и това единодушие, което видяхме вчера, ще се разпадне. Това само показва, че този парламент се е изчерпал. Няма никакъв живот в него. И това го казват всички, не само ние. Ние няма да се върнем, но  не искам аз да решавам нещата. БСП е демократична партия и това решение ще се вземе на заседание на Националния съвет, както беше взето решението да напуснем. Аз уважавам президентската институция и тя има право на свое мнение, но нашата работа е да сме сред хората и да чуваме техните болки, а не да участваме в едни окастрени заседания на парламента", заяви Ерменков по повод призива на президента Румен Радев БСП да се върнат в Народното събрание.

 

"Ние сме съгласни да не се получават никакви заплати, ако не ходиш в парламента, но настояваме да се разгледа и нашето предложение за замразяване на депутатските заплати. За последната година депутатските заплати са се увеличили с 1000 лева. Никъде другаде няма такъв ръст. Ние направихме предложение за замразяване, но другите депутати се направиха на разсеяни и това не се случи. Нека ни спрат заплатите, но нека замразят и своите", категоричне беше депутатът от БСП.

 

Не сме в парламента и не работим в комисиите. Вчера бях в парламента, за да проверя пощата си и по специално пощенската си кутия, защото много хора ми пишат и трябва да обърна внимание на техните проблеми. Пътувам из страната и това става с мои лични средства. Партията не ми плаща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4397 |17.02.2019 Таско Ерменков: Подкрепата на ДПС за ГЕРБ е за дисциплиниране на патриотите . 7| 3907 |07.02.2019 Парламентът реши: Затвор до 10 години заплашва всеки насилник . 5| 4042 |05.02.2019 „Системата ни убива всички“: Всеки втори с нов ТЕЛК е ощетен, оставка за Ананиев . 5| 5494 |24.12.2018 Всеки месец 1 млрд. евро българите в чужбина изпращат на близките си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads