Реклама / Ads
17| 13658 |04.12.2017 ПОЛИТИКА

Татяна Дончева и ”Движение 21” зоват за смяна на властта

.
Татяна Дончева
”Движение 21”, чийто председател е Татяна Дончева, иска смяна на властта. Партията инициира разговори с граждани, граждански организации и политически партии за концентриране на усилия и действия, насочени към отстраняване на управлението.
 
В своя позиция от партията пишат: "Стремим се към установяване на устойчив демократичен модел на управление, в който публичните институции гарантират върховенство на закона, справедливост, равенство в правата и свободите на гражданите, защита на труда, неприкосновеност на частната собственост, свободна стопанска инициатива, достъпно и качествено образование, грижа за здравето, опазване на природата и околната среда."

От ПП "Движение 21" изтъкван неприемливи процеси в страната, които я отдалечават от европейските демократични принципи.

Според партията на Татяна Дончева управляващи и опозиция в парламента са си взаимно удобни и действат като политически картел. В официалната позиция на партията пише, че в България политически дебат по същество не се води.

"Публичната власт вече е овладяна до такава степен от мафията, че възпрепятства ефективното функциониране на демократичната правова държава", пише още в позицията им. .

Според партията парламентарната опозиция действа имитационно. По тяхно мнение това налага Върховният Касационен съд и Висшия адвокатски съвет да сезират Конституционния съд за скандалните промени в Наказателно процесуалния кодекс, с които се ограничиха правата на страните в наказателния процес. в ущърб на разкриване на истината. Със същите промени делата за корупция срещу висшия ешелон на властта бяха преместени в специализирания съд, който се превръща в извънреден.

"Движение 21" изтъква, че депутати от ДПС са внесли с подкрепата на ГЕРБ и подготвят за приемане закон за прибиране на имущество от КТБ.

Според тях управляващи и опозиция имат тоталитарни намерения. Друга позиция на партията е, че държавата цари монопол, а властите си затварят очите за него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4064 |21.11.2017 БСП - София ще настоява за нова образователна политика на Столична община . 3| 6290 |02.11.2017 Фрогоко: След намеците за корупция съдия Дончева излиза чиста като сълза . 2| 7098 |19.10.2017 Съдия Василев към Даниела Дончева: Вършете си почтено работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads