Реклама / Ads
0| 5204 |18.05.2024 НОВИНИ

Тази нощ - Тайсън Фюри срещу Александър Усик. Преди битката Усик почете героя на Украйна Александър Мациевски

.
Тази нощ предстои един от най-чаканите боксови двубои в последните години. Един срещу друг в Рияд, Саудитска Арабия се изправят Тайсън Фюри и Александър Усик.
 

Те ще се изправят в 12-руднов сблъсък, който ще определи абсолютния шампион в тази категория, тъй като това ще бъде исторически двубой за обединяване на всичките четири официални световни титли, пипе Sportal.







И двамата боксьори все още не знаят вкуса на поражението. Фюри има до момента 34 победи от 35 мача, 24 от които с нокаут, и 1 равенство. Усик пък е още по-безпощаден и е с актив от 21 победи от 21 мача, 14 от които с нокаут.

 
Любопитен момент преди мача бе от срещата им лице в лице. Всъщност тя не бе лице в лице, тъй като Фюри през цялото време така и не погледна към съперника си, който пък демострира завидно спокойствие и самообладание и не спря да търси погледа на опонента си.

 

Дълго време любителите на бокса се ядосваха от това, че има твърде много федерации, като всяка от тях излъчва свой шампион, но те рядко се случва да премерят сили един срещу друг и така и не може да бъде обределен един абсолютен шампион. Е, това сега ще се промени.

 

В момента англичанинът държи пояса на Световния боксов съвет (WBC), докато украинецът притежава тези на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

 

От утре обаче ще има само един шампион, а кой ще е той ще разберем след края на сблъсъка между тези двама боксьори.





The Independent съобщава, че общият хонорар на боксьорите е 150 милиона долара и включва клауза, която изисква от Фюри да дари 1 милион паунда (приблизително 1,25 милиона долара) на Украйна.

 

Усик се появи във вишиванка с портрет на героя Александър Мациевски

 

Украинският боксьор облече вишиванка с портрет на Защитника на церемонията по претеглянето преди двубоя с Тайсън Фюри, предаде "Бесарабски фронт".


“Слава на Украйна – за такива думи ти получи куршум и те няма, но паметта е вечна, войнико, ти притисна враговете за Родината. Ти показа силата, силата на ЗСУ – да, слава на Герои, а на теб в рая”, тези редове Александър Усик посвети на Александър Мациевски.

 

Александър Мациевски бе украински войник, когото руските войски брутално застреляха в плен заради смелостта да произнесе да признесе думите "Слава на Украйна". Той е бил боец от 163-ти батальон на 119-та отделна бригада на войските на Черниговска област, съобщи УНИАН.





На 30 декември 2022 г. Мациевски и още четирима военни са се включили в битка с превъзхождащи ги сили на противника в покрайнините на Соледар, край Бахмут.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3096 |18.05.2024 Кирил Петков: Службите ми назначиха охрана от НСО поради директна заплаха за живота ми . 7| 4311 |18.05.2024 Мицотакис: Ако Скопие не спазва Преспанския договор, Гърция няма да подкрепи РС Македния за ЕС . 0| 6184 |18.05.2024 Здравният министър на Словакия с "положителна прогноза" за Фицо. 71-годишният стрелец застава пред съда . 0| 2415 |18.05.2024 Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads