Реклама / Ads
1| 2974 |25.12.2022 НОВИНИ

Тази вечер е традиционният благотворителен спектакъл ”Българската Коледа”

.
Източник: личен архив
Тази вечер е традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента и неговата съпруга. Благотворителната инициатива се провежда за 20-а поредна година.
 

Концертът започва в 20 часа в Народния театър „Иван Вазов“ и ще бъде излъчен пряко в ефира на Българското национално радио и Нова телевизия. Целта и на тазгодишното юбилейно издание на „Българската Коледа“ е да подпомогне лечението на стотици български деца, както и да осигури високотехнологична апаратура за детски отделения и клиники в страната.

 

За двадесета поредна година в празничната вечер на Рождество Христово артисти, музиканти, спортисти и журналисти, подкрепят с участието си благотворителната инициатива в помощ на децата в беда. В края на ноември президентът Румен Радев обяви началото на 20-ото юбилейно издание на „Българската Коледа“. То е в подкрепа на децата с редки генетични заболявания: 

 

"За тези 20 години "Българската Коледа" не само продължава да подпомага хиляди български деца и да носи надежда в техните семейства – "Българската Коледа" успя да докосне сърцето на всеки българин. Защото тя не е просто дарителска кампания, тя е нещо много повече.

 

Тя ни дава вярата, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя е инвестиция в най-ценния ни капитал - здравето и бъдещето на нашите деца. Успява да обедини хора с различни професии образование и социално положение около една обществено значима кауза“.

 

И тази година в благотворителния концерт се включват обичани български музиканти и изпълнители. Съпричастни към каузата са журналисти, спортисти и общественици, които ще отправят послания от сцената на Народния театър „Иван Вазов“. По време на концерта деца, подкрепени от „Българската Коледа“, ще разкажат за своите надежди и мечти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2947 |25.12.2022 Папа Франциск заклейми войните на традиционната литургия за Бъдни вечер . 0| 3275 |24.12.2022 Благоевград остана без ток на Бъдни вечер . 1| 3249 |24.12.2022 Десетки вярващи се събраха на празничното вечерно богослужение в катедралата ”Св. Александър Невски” . 0| 3144 |24.12.2022 Чудо! На Бъдни вечер в Омуртаг ще има вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads