Реклама / Ads
1| 2948 |25.11.2022 НОВИНИ

Текат дебатите за промени в ИК

.
48-мо НС
Депутатите ще водят дебат по предложенията за промени в ИК до изчерпване на дневиня ред. Това предложение бе взето с мнозинство. От думите на председателстващия парламента Йордан Цонев се разбра, че за изказване са се записали около 50 човека. Това означава, че дебатите ще продължат дълго.
 

Народното събрание реши да отложи предвидения за днес парламентарен контрол за следващата седмица. Във вторник, 29 ноември, от 10:00 ч. ще се състои извънредно заседание, на което депутатите ще обсъдят на първо четене удължения закон за бюджета за следващата година и след това ще има парламентарен контрол.

 

Първоначално предложение за промяната в дневния ред направи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров реагира с въпроса: "Кой тук е председател на това Народно събрание" и призова за спазване на парламентарния правилник. 

 

От „Продължаваме Промяната“ възразиха срещу гласуването на предложението на Атанасова, защото вчера тяхно подобно предложение не беше допуснато до гласуване. Никола Минчев прочете аргументите на Йордан Цонев (ПГ на ДПС), с които той не постави на гласуване направеното тогава искане за разместване в дневния ред.

 

Цонев заяви, че поддържа становището си и смята, че точката може да бъде внесена само с предложение от председателстващия заседанието. Той апелира да не се подлага на гласуване предложението на Десислава Атанасова, а това на Росен Желязков, като председателстващ заседанието. 

 

Асен Василев  направи обратно процедурно предложение - да продължат с дневния ред така, както е бил приет от народните представители, и да не се отлага парламентарният контрол.

 

Предложенията на Росен Желязков за включване на Изборния кодекс в дневния ред, отлагане на парламентарния контрол и извънредно заседание във вторник получиха подкрепа от мнозинството в пленарната зала. 

 

Дебатите можете да проследите ТУК!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3132 |25.11.2022 Слави за македонците: Колкото и да палите и стреляте, няма да промените факта, че сте българи . 3| 3013 |25.11.2022 Депутатите и днес ще спрягат промените в Изборния кодекс . 4| 3832 |24.11.2022 Асен Василев поиска да се направи ново първо четене на промените в Изборния кодекс . 1| 2948 |24.11.2022 ДБ се заема с домашното насилие. Иска промени в закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads