Реклама / Ads
48| 6320 |27.08.2023 НОВИНИ

The Telegraph: Русия изпраща елитни войски, за да спре украинския пробив

.
Русия изпраща елитни войски, за да спре украинския пробив Източник: The Telegraph
Русия предислоцира някои от най-елитните си войски в района на Запорожие в опит да попречи на украинските войски да си върнат района, според Института за изучаване на войната.
 

Силите на Кремъл са преместени от района на Кремина в Луганска област в района на Роботине в западната част на Запорожка област в знак, че Русия няма военни резерви.

 

Роботине беше в центъра на тежки боеве, като украинските сили постигнаха „тактически значими успехи“ през последните дни, пише английският в. "The Telegraph".

 

Украински и западни източници съобщиха, че силите на Киев може да са преминали през най-силната отбрана на Русия в района, въпреки че досега не са постигнали пробив.

 

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че неговите сили са свалили два дрона през нощта срещу неделя в два региона, граничещи с Украйна.

 

Един дрон е бил свален над района на Брянск на запад от Русия и друг в района на Курск, точно на юг от нея, съобщи министерството на отбраната в канала за съобщения в Telegram.
 
Украинският президент отдаде почит на трима пилоти, загинали при сблъсък във въздуха над украинска територия в събота.

 

При катастрофата загина пилот, който е бил публична фигура в украинските военновъздушни сили с прякор „Сок“.

 

Володимир Зеленски каза в Twitter: „За съжаление има и трагични новини.

 

„При катастрофа в небето над Житомирска област загинаха трима пилоти, включително Андрий Пилщиков с позивна „Сок“.
„Сърцето ми е към приятелите и близките на пилотите.
„Украйна никога няма да забрави всички, които защитиха нейното свободно небе.
 
Русия започна нощна въздушна атака срещу Украйна в неделя, изпращайки ракети над Киев и други части на страната, съобщиха властите.
 
Украинската армия съобщи, че е свалила четири крилати ракети от общо осем открити въздушни цели, като добави, че останалите цели са „вероятно фалшиви“.

 

Освен това се казва, че няма незабавни съобщения за удари.

 

Съобщава се, че двама души са ранени и 10 сгради са повредени от падащи отломки от ракети в един неуточнен район на региона.

 

„Вражески цели, движещи се в посока Киев, бяха унищожени от силите за противовъздушна отбрана“, каза Сергей Попко, ръководител на военната администрация на Киев, в приложението за съобщения Telegram.

 

Атаката е включвала крилати ракети, каза той.

 

Цяла Украйна беше под тревога за въздушна атака около три часа рано в неделя, преди да бъдат премахнати около 6 сутринта.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4529 |26.08.2023 Русия прави генетични тестове на телата от самолета на Евгений Пригожин . 6| 4053 |25.08.2023 Хайнекен продаде бизнеса си в Русия на загуба от 300 млн. евро . 2| 3700 |24.08.2023 Аналена Бербок: Предполагаемата смърт на Пригожин следва модел на "неизяснени" смъртни случаи в Русия . 5| 5853 |24.08.2023 Зам.-министър Георгиев: Изпращаме двигателите за МиГ-29 за ремонт в Полша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads