Реклама / Ads
0| 4243 |08.04.2022 НОВИНИ

Тихомир Безлов: Имаше разклащане на коалицията, но може да се задържи дълго

.
Тихомир Безлов
Днес имаше много фрагменти, които създадоха разклащане в коалицията. Това каза анализаторът Тихомир Безлов. По думите му коалицията може да се задържи много дълго, въпреки вътрешните разногласия. Допълни, че според него отиването на нови избори ще доведе до загуби за всички участници в парламента.
 

Голямото чакане в Плана за възстановяване е големият проект за батериите. Най-сериозното парче от сделката за енергетиката и бива очаквано с най-голямо недоверие, каза още той.


Анализаторът коментира и заплахите към кандидатът за управител на БНБ Любомир Каримански.


Тези румънски карти са стара тема, още от началото на телефонните измами. Безспорен е сблъска. Това е от линиите на управляващите. От едната страна управителят на БНБ и сблъсъка между ИТН и „Продължаваме промяната“. Другата линия на напрежение е за военната помощ за Украйна. Зад нея „Демократична България“ и срещу нея БСП. Северна Македония тази тема не се е изострила, отбеляза Безлов.


Той уточни, че управителят на БНБ е ключова фигура от гледна точка на ресурси.


Най-сериозният проблем е комуникацията с Европейската централна банка. И голямата тема приемането на еврото в България. Там има много дългосрочен финансов ресурс, добави още той.


Относно предоставянето на военна помощ за Украйна, Безлов заяви, че трябва България да се уточни къде е. Дали сме заедно с Орбан и ще станем втората страна, която не дава оръжие на Украйна. България е най-големият производител на муниции, създадохме затруднения в износа за Близкия изток по време на войната в Сирия. Руските канали правят всичко възможно България да не стане най-големият износител на муниции. През партньорите от НАТО изнасяме за Украйна. Ако България бъде третирана като страна, която е с държи като Унгария ще претърпим финансови щети, посочи още Безлов.


Безлов коментира и темата със закупуването на самолети Ф-16. Цената на самолетите е по-висока от предишната. Когато направихме първият опит искахме да купим втора употреба. Тогава това предизвика политически сблъсък доведе до купуването на нови, скъпи самолети. Моето предположение е, че ще се търси втора употреба. Някои биха казали, че няма нужда от тези самолети, защото бъдещето е на дроновете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7006 |25.03.2022 Тихомир Стойчев: За Бойко Борисов е пълно с информация в касите на службите . 0| 7260 |24.03.2022 Васил Божков: Прокуратурата спъва връщането ми в България. Влади взимаше в евро, Севда - ту в евро, ту в лева . 0| 3794 |10.03.2022 Георги Панайотов: Всяка държава разполага с биолаборатории, у нас също имаше . 0| 2903 |10.03.2022 Калоян Паргов: Българският народ имаше куража да спаси българските евреи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads