Реклама / Ads
5| 3779 |16.08.2023 НОВИНИ

Тихомир Безлов: Убийството на Алексей Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик

.
Старши анализаторът в програма ”Сигурност” на Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов Източник: БГНЕС
”Убийството на Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик”. Това каза пред БНР старши анализаторът в програма ”Сигурност” на Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов във връзка с убийството на Алексей Петров.
 

"След взрива срещу бившия главен прокурор Иван Гешев имаше за първи път рязка промяна в хората, свързани с кръга на бившите главни прокурори. Алексей Петров тогава каза нещо от сорта - Иван Гешев трябва да подаде оставка и да освободи страната от себе си, за да може да направи правителство. Петров беше близък с бившия главен прокурор Никола Филчев. Тогава вече се беше случило и убийството на Къро в Южна Африка. Той беше първият, който промени ситуацията", посочи Безлов.

 

По думите му след дълго отсъствие от публичното пространство Алексей Петров се е появил за първи път в този контекст. 

 

Безлов изрази мнение, че Петров е имал силни противници. 

 

"През 2021 година, когато дойде правителството на Симеон Сакскобургготски, има двама кандидати за главен секретар на МВР - Бойко Борисов и Алексей Петров. Той е ключова фигура в развитието на различните структури за сигурност у нас по време на Прехода. Силно се коментираше за влиянието му в подземния свят. Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения", отбеляза още старши анализаторът в програма "Сигурност" на Центъра за изследване на демокрацията.

 

Безлов добави, че ако в периода 2003 - 2007 година през две седмици е имало поръчкови убийства, то последното подобно е от 2016 година - на бизнесмена Петър Христов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3556 |16.08.2023 Даниела Тренчева: Не бих казала, че убийството на Алексей Петров е очаквано, по-скоро поръчково . 5| 3449 |16.08.2023 Бойко Найденов за убийството на Алексей Петров: Става въпрос за засягане на много тежки интереси . 8| 6441 |16.08.2023 Силвия Великова: Убийството е с мащаб, какъвто не е имало от години у нас . 8| 10927 |16.08.2023 Първи реакции от Фейсбук за убийството на Алексей Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads