Реклама / Ads
6| 6040 |29.06.2020 НОВИНИ

Тихомир Стойчев: Историята с ГДБОП е съшита с бели конци. Такъв човек няма да рискува за 5 хиляди лв.

.
Тихомир Стойчев
Скандалът с ГДБОП ми се струва съшит с бели конци, но не знам по каква причина. Такъв човек не би трябвало да каже "Добър ден" на тези хора за толкова пари - 5 хиляи лева. Това е нищо.
 

Това заяви пред bTV Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП.

 

"Очаквах, че ще бъдат проведени някакви мероприятия, които да отклонят вниманието от по-големите скандали, но не вярвах да се удари ГДБОП на толкова високо ниво. Мислех си, че политическия елит ще бъде малко по-мъдър. Всички подобни операции трябва да се съглсуват и на политическо ниво. Това, което се случи ще рефлектира и във връзките ни със службите в чужбина. Ще се снмути рботата на службата при всички случаи", заяви още Стойчев.

 

По думите му нормално е тези хора да понесат своята отговорност, но това е трябвало да стане по друг начин.

 

"Внушава се едва ли не, че са привикали първия високопоставен служител и са му връчили 5000 лева. Неговата заплата вероятно е толкова. Това са 5 банкноти от онези, които видяхме в онова чекмедже. Това не струва толкова - такъв високопоставен служител, който познава нещата и има представа за международния обмен, няма да си сложи главата за 5 хиляди лева. Той не би трябвало да каже “добър ден” на тези хора за тази сума", заяви още Стойчев.

 

По думите му потребителският пазар на кокаин у нас е твърде стеснен.

 

"Може би той е трябвало да мине транзит през страната ни. Малко количество е трябвало да се остави на българския пазар. Службите е трябвало да действат с т.нар. контролирана доставка, за да се пресече канала. Около 30 милиона е генерираната печална на година на нашия пазар, 100 000 се плаща, за да се осигури чадър. Това количество в никакъв случай не струва 5000 лева. Този високопоставен служител не би рискувал за толкова малка сума“, категоричен беше бившият шеф на ЦСБОП.

 

"Това ми се струва посъшито с бели конци, но не знам по каква причина", заяви още Стойчев.

 

„При Ивайло Спиридонов, който се раздели с поста си ръководител на ГДБОП след акцията, се разви нещо друго. Търсеше се начин той да бъде отстранен. Длъжността му е много привлекателна“, убеден е криминалистът.

 

„Служба „Вътрешна сигурност“ е директно подчинена на министъра. Представете си, че е нарушена една автономия, с този случай те доказват себе си. Елементът провокация също не бива да се омаловажава. Не е изключено агент да е играл като провокатор. Лично на мен ми се е случвало агент-митничар с инициали А.П. да ме е разработвал. Каза ми, е ГРУ има интерес да работи с мен. Оказа се, че той е подсъден. След това чух, че той продължаваше да има срещи с оперативни служители“, разкри Стойчев.

 

„Иска ми се тази операция да е полицейска. В същото време мисля, че има и политически нюанси, защото прекрасно отклонява вниманието от други скандали“, обобщи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6406 |29.06.2020 Тихомир Безлов: ГДБОП е свързана с много политика, дано едно покровителство да не бъде заменено с друго . 11| 8565 |18.06.2020 Тихомир Стойчев: Властта показа вчера, че иска да подчинява службите за сигурност на себе си . 31| 8870 |16.06.2020 Кънчо Стойчев: Записът е от частното пространство на Борисов. Вкъщи всеки може да говори както иска . 26| 7872 |03.06.2020 Тихомир Безлов: Божков прилича на покер играч, който не знаем къде блъфира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads