Реклама / Ads
5| 3270 |05.06.2023 НОВИНИ

Тихомир Стойчев: Кризата, която се случва у нас, започна да рефлектира върху отношенията в криминалните среди

.
Източник: Стопкадър: bTV
”Министърът на вътрешните работи започна да развива едни хипотези. Според мен някак си тази криза, която се случва у нас, започна да рефлектира върху отношенията в криминалните среда. Министърът на вътрешните работи нямаше нужда да говори, има главен секретар на МВР, тези хора са щатни служители”.
 

Това заяви бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев в предаването "Лице в лице" по bTV във връзка с мистериите на българския подземен свят.

 

"Аз съм работил с много престъпници и знам колко са предпазливи. Те стават подозрителни и пазят санитарни дистанция от определени хора. Г-н министър Петков си спомням, че имаше момент, когато искаше среща с тези хора, с помощта на Алексей Петров. Ние всички тези офицери ги срещаме по двойки или по тройки при това на ниво министър", отбеляза Стойчев.

 

Той изрази мнение, че не е работа на вътрешния министър да знае всичко, има си политически кабинет, който да го подпомага.

 

"Вътрешният министър провежда политиката на правителството, нищо повече. Аз си спомням, когато убиха Васил Илиев, тогавашният вътрешен министър направи почти същата грешка. Събра ни много хора да дискутираме смъртта. Той ни съобщи различни версии, възможните сценарии. Почнахме колективно да обсъждаме разни неща. Проблемът е в това, че министърът идва и казва - "Станало е нещо, което ще доведе до международна рефлексия, ще има силен обществен интерес. Моля, предприемете мерки", уточни бившият директор на ЦСБОП.

 

По думите му в един момент сякаш към всички служби са изграждани звена за реализация.

 

"Това някога го правиха само баретите. Оперативният състав, когато работи, не може да поставя оперативни задачи на силовите структури, защото те обикновено действат непредпазливо. При задържането на хора, някой беше стрелял по възглавницата на една баба", каза още той.

 

Запитан как би коментирал казуса "братя Галеви", Стойчев подчерта, че стотици хора влизат и излизат в страната във всички посоки. 

 

"Какъв е проблемът за тези хора да влязат и да излизат? Те имат много контакти. Средно по 4 млрд. са отклонявани от границите като сборна сума. Тези хора са получили чадър от властта. Има влязла в сила присъда, това е вярно. Тези хора се укриват. Министърът можеше да поиска от Човешки ресурси една справка - кога са постъпили, кога са работили. Трябва да търсим политически отговор на въпросите. Всяка служба по предмета си на дейност работи със специфичен контингент. Тя определя сътрудниците си, тя ги мотивира и използва", обясни специалистът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3091 |29.05.2023 Тихомир Стойчев: Правят се опити трите власти да станат заложници на партии . 10| 3850 |10.04.2023 Стойчо Стойчев: Президентът да обясни защо бърза със свикването на народните избраници . 10| 3626 |03.02.2023 Доц. Стойчо Стойчев: Обединението на ПП и ДБ ще намали възможността за коалиция, защото изключва ГЕРБ . 7| 3312 |29.01.2023 Стойчо Стойчев: Възможен е кабинет на малцинството на ГЕРБ с подкрепа на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads