Реклама / Ads
1| 2963 |14.11.2022 НОВИНИ

Тихомир Стойчев: Не чух ловците дали са включени в издирването на Александър

.
Тихомир Стойчев
Случилото се с малкия Александър говори за слабост на системата. Трябва да има областен и ситуационен щаб. Ако не бе сегашната политическа ситуация, може би нямаше да чуем за Александър. Случаят позволява на много хора да коментират. Всеки ще търси изгода, колкото и цинично да звучи. Не чух - ловците са мощна организация, дали са включени в издирването.
 

Това каза по БТВ бившият шеф на НСБОП Тихомир Стойчев. 


 Там има солидно ловно стопанство. Трябваше да се включат в издирването. Как са използвани следови кучета?!  Как така това дете, което е със заболяване, кой е този родител, който го е извел в такава местност? Може да има тежки обвинения към близки, но не знаем дали Александър не е жертва на престъпление, докато не бъде намерен. Всеки медик може да каже колко дена едно дете може да издържи на тази температура, без вода и храна. 

 

Има изнасилена и убита първокласничка. Това говори за недобра организирана работа на МВР. Ние загубихме следата към доброволните отряди. 


Относно инцидента на границата, той обясни: Ние фетишизираме партньорските отношения в рамките на евроатлантическата общност. Как през годините са регулирани отношенията с Турция? Как границата се охранява? Турция проведе операция и уличиха двама братя. Разследването трябва да докаже колко са съпричастни към това престъпление.

 

Ловното оръжие е с малка пробивна сила. Как е бил защитен живота на нашите наряди? Разбрахме, че те не са имали връзка и не са тактически подготвени. Законът е определил кога военнослужещ и служител на МВР може да използва оръжие. 


Относно бомбения атентат в Истанбул, той обясни: Обучен разузнавателен агент на ПКК. Няма организация, която да си хвърля агентите така. Говорим за качество на работа на терен. Турските служби знаят всичко за ПКК. Ние спряхме да говорим за Ал Кайда. Повече въпросителни излизат. Какви доказателства ще бъдат дадени на турския съд?  Дали ще бъде принуждавана задържаната сирийка да говори в една или друга посока?! Това са хора, които вярват в своята идеология. 


Колко грешки допусна ГЕРБ и как намират основание да говорят сега?! В момента всеки може да говори и да изтъква своите предимства, но това не отговаря на истината. Забравихте ли, че групировките с най-тежкия рекет бяха свързани със спорта. За МВР има много слабости, които са тенденция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3193 |08.11.2022 Тихомир Безлов: Да се стреля по полицай е безпрецедентно по границите в Европа . 1| 3043 |29.10.2022 Доц. Стойчо Стойчев: ДБ има голям шанс за кабинет, ако ПП и ГЕРБ се въздържат да имат свои министри . 3| 3493 |01.10.2022 Днес се открива ловният сезон за диви прасета, ловците на бунт заради нов европейски регламент . 0| 2563 |07.09.2022 Тихомир Безлов: Няма ефективни присъди срещу полицаи, тоест репресията не е ефективна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads