Реклама / Ads
8| 17082 |08.11.2022 НОВИНИ

Военен експерт: Граничарят едва ли е бил убит от трафиканти, нещо по-голямо е

.
Инцидентът, при който снощи бе застрелян граничен полицай от Елхово, е с много въпросителни, изключително неясен и според мен отговорът на въпроса може да бъде намерен, когато оцелелият военнослужещ разкаже какво точно се е случило. Това коментира пред Нова тв Славчо Велков, експерт по сигурността.
 

Изстрелът е от турска страна. Такава е информацията. Въпросът е, ако наистина е така, този човек защо не е останал на място. Те двамата били ли са екипирани. Според мен е очевидно, че те не са имали индивидуални предпазни средства, щом се е стигнало до смъртен край, посочи той.


Откъде се знае, че е загинал на място граничаря? Извикани ли са екипи за подкрепление и блокиране на района? Има куп въпроси. Но мога да ви кажа какво ще стане сега. След час там ще е министъра на вътрешните работи, който преди месец в Бургас каза, че държавата ще отговори с цялата си мощ на обявената ни война по отношение на трафикантството и мигрантството, посочи той.


Балканският маршрут в момента е изключително активен след като Турция обяви, че ще връща сирийците в собствената им страна. Така че всички искат да отидат на запад към Европа през българската граница, коментира той.


Може би тези двама души на границата снощи са попречили или са били пречка за нещо голямо. Не бива да забравяме, че каналите за трафик не са само за бежанци, но и за наркотици, и да терористи. Това е много важно. Не допускам, че момчето е загинало заради трафик на бежанци, защото самите трафиканти не са заинтересовани да се стига до такива крайни мерки, използване на оръжие. Това може да застраши бизнеса им. Затова смятам, че граничарят е видял нещо много по-голямо или въобще не е станало така, както мислим от малкото информация, която имаме до момента, посочи той.


Информацията към момента не е нито особено достоверна, нито пълна. Не смятам, че е било струляно от турската страна. Какво ще е основанието за това? Това вече става политически проблем, защото това би означавало посегателство върху държавността, обясни той.


Трябвало е да се отвърне на огъня. Така е по правилник. Как така другият военен ще остави колегата си и ще се оттегли? Много въпроси има, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2853 |07.11.2022 Не е овладян пожарът над военен полигон “Ново село” . 0| 3072 |16.10.2022 Експерт: Проучване показа, че хиляди биха се качили зад волана пили . 3| 3679 |11.10.2022 Експерт: Кой е взривил Кримският мост ще научим може би след 50 години . 3| 5953 |07.10.2022 Експерт: Борисов иска да пълни чекмеджетата си, не да управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads