Реклама / Ads
26| 5585 |16.10.2015 НОВИНИ

Ноев, много твърд: Да защитим полицаите, границата си, къщата си!

.
Бойко Ноев
От своя гледна точка ДПС вероятно са прави, но позицията им по въпросите за бежанците е доста лицемерна, ДПС последователно е против преградните съоръжения и защитата от страна на държавата, заяви по БТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.
 
ДПС трябва много внимателно да борави с тази проблематика, а искането за свикване на КСНС е пропаганден жест; няма какво да се събират при президента и да правят публични изяви преди изборите, каза Ноев.

Вярно, че според някои Борисов е трябвало да каже нещо по въпроса и отсъствието му се тълкува, че се е уплашил. Но професионалното ръководство даде подробна пресконференция, в която фактите са близо до истината. Бежанецът не е застрелян, съдебната медицина е установила рикошет, за всички е ясно това. Не може да си лепим ние етикет, че това е първият в Европа застрелян бежанец; инциденти стават, хора се давят, страдат, докато търсят обетованата земя, каза Ноев.

Не мога да приема позицията на Атанас Атанасов, който е шеф на Вътрешната комисия; той може да получи цялата информация, но позицията му няма да помогне на неговия авторитет. Ние трябва да защитим полицаите и границата си; трябва да им помогнем всячески като общество. Бойко Борисов трябва да каже на Горанов, че границата не счетоводен проблем, защото МФ се прави на ударено и връща плановете. Виждал съм дрипавите палатки, в които нашите полицаи прекарваха зимата по времето на Орешарски, когато се отпускаха тонове дърва граничарите ни да си палят огньове, за да се топлят. Нашите граничари трябва да са добре обути, нахранени и мотивирани, трябва да им дадем кураж, категоричен беше Ноев.

За оградата той каза, че въпросът бил обсъждан още през 2013 г. Прави са тези, които казват, че трябва да се предприемат всички възможни мерки - ограда, хора на границата. Оградата безспорно много помага на граничарите, каза той. Има труден релеф - реки, планини, дерета, не се строи лесно, смята Ноев.

Европа нищо няма да реши, там има дълбоки различия. Ако за Германия няма проблем, за България и някои други страни има проблем, не трябва да чакаме Европа, трябва да си опазим къщата. Не трябва да зависим от други страни, точка по въпроса, заключи Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5814 |12.10.2015 А. Йорданов: Зависимостите между институциите и ДАНС са много силни . 4| 4506 |08.10.2015 Дариткова: Много са идеите на Москов, но са без реализация . 7| 4226 |06.10.2015 Ненчев не отстъпва от своето: Договорът с Полша е много изгоден . 35| 7371 |05.10.2015 Миков: Да направим закон за бесене на политици, ще се хареса много

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads