Реклама / Ads
7| 6531 |07.01.2008 НОВИНИ

Тодор Димов: Бях предупреден, че ще ме изпържат

.
Отстраненият от поста зам.-директор на ОДП-Разград твърди, че в МВР имало интриги, икономически интереси и борба за власт. Бивши и настоящи служители на МВР работели за мафията и водели контраразузнавателна дейност срещу службите.
 

С отстраняването ми от длъжност съм поставен в много неизгодна позиция, чувствам се застрашен, а най-застрашена е агентурата ни, заяви по Нова телевизия отстраненият от поста зам.-директор на ОДП - Разград Тодор Димов.

Той подчерта, че сега се страхува за живота си, за семейството си и за своите колеги. От няколко месеца по медиите започнало разсекретяване на оперативна разработка на МВР, а впоследствие тя започна да се разсекретява и от Илия Илиев, от министър Румен Петков, който посочил Димов и колегите му с имената и длъжностите им, защото ги посочил като хора, работили по организирана престъпна група.

По случая “Куйович” интересното бил не хероинът, който преминава през България за Европа, а производството на амфетамини в България и трафикът му към Турция и Сирия, като в този случай ставало дума за много пари. Димов бил притеснен от факта, че се проявил изключителен интерес по тази разработка от страна на Валентин Петров, тогавашен директор на полицията.

Когато започнала работата по Куйович, колеги от ГДБОП предупредили Димов да не да го прави, защото щял да бъде “изпържен”. Посъветвали го беше въобще да не се занимава, защото и те били наказвани от Валентин Петров, когато работели по Куйович, разясни Тодор Димов и обеща, че би споделил повече данни пред специализирана комисия, при положение че тя наистина е независима.

Въпреки предупреждението, което Димов получил тогава, той не изпитал съмнение в ръководството на МВР. Убедеността му се разклатила, чак когато Петров дошъл да вземе документите за разработката през почивен ден. Тогава Димов се притеснил от факта, че въз основа на оперативна комбинация се гради друга, лична комбинация, за  лични цели. Личното взимане на документи не било обичайна практика, можело те да бъдат изискани по съответния ред.

Според отстранения зам.-директор на ОДП - Разград интересът не бил случаен, но нямало как той да е подвел грозно бившия главен секретар Илия Илиев. Според Димов в МВР има интриги, като има икономически интереси и борба за власт вътре в структурата.

Димов беше категоричен че има много опитни хора – бивши и настоящи служители на МВР, които работят за организираната престъпност и водят контраразузнавателна дейност срещу агентите на МВР. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6570 |07.01.2008 Данък сгради в София расте . 3| 8994 |07.01.2008 От кал да си - Иван да си! . 1| 5103 |06.01.2008 Едва 40 годишен, Михаил Саакашвили печели втори президентски мандат . 0| 5619 |06.01.2008 Нашенци "пробили" българския тел.112 за спешни случаи от Унгария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads