Реклама / Ads
1| 4532 |21.07.2016 НОВИНИ

Д-р Г. Тодоров: Пръстовите отпечатъци на Москов са незаконни. Да ги бойкотираме

.
д-р Георги Тодоров
Министър-председателят Борисов сякаш е забравил, че лекарите на последния си събор изтъкнаха пръстовите отпечатъци като една от причините да няма НРД2016, заявявайки по този начин подкрепа за недемократични и откровено насочени срещу свободата на личността практики. Бурното ни недоволство от това „нововъведение” не следва да остане непродължено. Това заяви по повод прилагането на пръстовия отпечатък д-р Георги Тодоров от БЛС.
 

Аз  лично протестирам срещу подобни проекти за навлизане в личното пространство на гражданите, направени без правно основание още през 2015 г. с обявената незаконна обществена поръчка.  Именно заради това сезирах и главния прокурор със сигнал за установяване на лицата и тяхната роля в този акт на създаване на нова база данни, за която и комунистическите репресивни служби не са мечтали.  Администрацията дължи на българските граждани прозрачност, а не ние на тях.

Упорството на властта,  да не се вслушва в българските лекари, ще има преки негативни последици. Днес с мълчанието си, а някои наши колеги и с раболепието си, да ги въведат в болниците от пилотния проект, се превръщаме в съучастници на група хора, временно във властта, които се готвят да превърнат всички лечебни заведения в поредната глава от роман на Оруел.

 

Призовавам всички колеги от пилотните болници, да бойкотират събирането на пръстови отпечатъци от пациентите си. Призовавам пациентите да не си дават пръста, за да се лекуват в болница, още повече, че това изискване е атакувано в съда, а и няма как да им се откаже лечение никъде.


Призовавам УС на БЛС и лично неговия председател да излезе с позиция и призив към колегите ни във въпросните болници, за бойкот на пръстовия „автентификатор”  и разяснителна кампания към пациентите, за опасностите за свободата им, за данните им за личността им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4173 |20.07.2016 Пет болници вече ще ни взимат отпечатъци . 0| 4178 |20.07.2016 Пръстовите отпечатъци вече са факт в 5 болници . 0| 4590 |13.07.2016 Тодоров: На тържество съм бил без мутри; само с магистрати и с главния секретар на МВР . 4| 4381 |23.06.2016 Започват да „събират” пръстови отпечатъци, реши НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads