Реклама / Ads
0| 3911 |19.09.2016 НОВИНИ

Д-р Тодоров: И д-р Сопотенски приглася на Москов за отпечатъците

.
Д-р Георги Тодоров
Председателят на контролната комисия на БЛС си позволи в противовес с позицията на нашата организация Българския лекарски съюз да се обяви в подкрепа на действията на НЗОК за използването на пръстовите отпечатъци на съгражданите ни при постъпване в болница. Това представлява грубо погазване на решенията на 65-я събор на БЛС, където с огромно мнозинство съсловната ни организация отхвърли използването на пръстови отпечатъци като метод за достъп до болниците, а и до медицинска помощ изобщо. Това написа в писмо до медиите д-р Георги Тодоров от БЛС.
 

Явна е подкрепата на д-р Сопотенски за налагащите се практики от НЗОК и МЗ, а аргументът му е:  че има редовно пациенти – фантоми в болниците. Досега недоказани от никого, камо ли от правоохранителните органи. Българските лекари не са крадци и мошеници, ако сред тях има такива, отговорната власт следва да ги посочи, да ги разобличи и да ги подведе под отговорност съгласно законите. Такива действия обаче нито МЗ нито НЗОК са направили досега, случаите са единични и отдавна известни, нови няма! Политическото ръководство на МЗ, стигна до там, да ни обяви за крадци и през реклама в национална медиа и да убеждава пациентите, че контролират с пръста си, разходите.

 

С изявлението си явно д-р Сопотенски отхвърля съществуването на правовата държава, която всички се надяваме, че България е, затвърждава и съучаства в практиката на МЗ, а когато го прави в известното му качество на председател на основен орган на БЛС, явно се противопоставя и на позициите на събора и на УС на БЛС.

 

Подобна позиция не може да бъде подмината! Категорично се противопоставям на позицията на д-р Сопотенски. Практиката за събиране на пръстовите отпечатъци са най-сериозното, недоказано обвинение срещу лекарите и погазват правата на гражданите, които лекарите, разбира се, и като граждани, с особени умения и хуманисти по призвание, следва да пазят!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5938 |18.08.2016 А. Тодоров: Ген. Румен Радев ще привлече избиратели извън левицата . 1| 4555 |21.07.2016 Д-р Г. Тодоров: Пръстовите отпечатъци на Москов са незаконни. Да ги бойкотираме . 0| 4598 |13.07.2016 Тодоров: На тържество съм бил без мутри; само с магистрати и с главния секретар на МВР . 8| 4272 |14.06.2016 Тодоров: Законът за съдебната власт крие повече опасности отколкото добри решения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads