Реклама / Ads
5| 4955 |06.03.2018 НОВИНИ

Токът няма да скача, ГЕРБ ги е страх от протести

.
Валентин Николов Източник: БГНЕС
Категорично няма да има вдигане на цената на тока. Това увери депутатът от ГЕРБ Валентин Николов на извънреден брифинг в парламента. Николов увери, че няма да се разреши самоволно вдигане на цената и припомни функциите и правомощията на КЕВР.
 
"Искам да уверя хората, че държавата с всички законни възможни средства ще се противопостави на всяко самоволно искане за вдигане на цената", каза още Николов.

Той констатира, че с изненада открива, че утре ще се организира протест. Според народния представител става въпрос за организиран сценарий за сваляне на правителството на Бойко Борисов.

Малко по-рано през деня от БСП обявиха, че ще участва в национален протест срещу сделката с ЧЕЗ, който ще се проведе утре, 7.03.2018 г., от 11 ч. пред сградата на Министерския съвет. Организаторите на протеста не се посочват.

Николов посочи, че от БСП се опитват да вменят отговорности и да яхнат един проблем, както и да внушат, че ще има повишаване на цената на тока и припомни изказването на лидера си и министър-председател Бойко Борисов за организиран сценарий за свалянето на правителството.

Николов бе категоричен, че е очевидно кои са тези, които искат да свалят правителството и припомни факти от близкото минало. Така например в надзорните съвети на ЧЕЗ е участвал народният представител от БСП Антон Кутев, а в този на ЕОН, което впоследствие бе продадено на ЕНЕРГО-ПРО, депутатът Валери Жаблянов. Други червени са участвали в кабинета на Симеон Сакскобургготски по чието време е изготвена Стратегията за приватизацията на енергоразпределителните дружества в страната - Димитър Калчев, Меглена Плугчиева и Костадин Паскалев.

"Това за мен е организиран начин да се свали правителството и то незаконно", коментира още депутатът.

Александър Иванов от ГЕРБ попита защо продължават да се заиграват със страха на хората. Той успокои, че искането от 28 февруари за увеличаване цената на електроенергията, каквото има входирано в Комисията по енергийно и водно регулиране, отправят всички дружества, не само ЧЕЗ и то регулярно на всеки шест месеца. "Те спестиха да кажат истината, че и другите две електроразпределителни дружества EVN и ЕНЕРГО-ПРО също са входирали такива искания", заяви Иванов.

Относно обвинението на левицата, че правителството на Борисов през 2012 г. е продало 33% дял от енергодружеството, Иванов обясни, че това е дял, който няма възпираща квота и не влияе при продажба и препродажба на активи на електроразпределителните дружества. Той попита защо непосредствено след смяната на кабинета Саскобургготски с този на Станишев от левицата не са направили необходимото, за да получат такъв контролен пакет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7629 |03.03.2018 Полицаи карат граждани да подписват, че няма да заплашват патриарх Кирил . 4| 6827 |02.03.2018 Марешки: Няма да подкрепим закона на Пеевски и Цонев . 5| 5319 |02.03.2018 КЕВР: Сделката за ЧЕЗ няма да повлияе на цената на тока . 9| 6618 |02.03.2018 Чешкият премиер Бабиш: Няма причини сделката с ЧЕЗ да не бъде сключена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads