Реклама / Ads
20| 4386 |01.06.2021 НОВИНИ

Тома Биков: Г-н Борисов не е канибал!

.
Георг Георгиев, Тома Биков, Христо Гаджев Източник: БГНЕС
Г-н Борисов не е канибал! Това го знаем от личен опит всички, които общуваме с него. Никой от нас не е бил изяден, а за всичко друго може да питате господин Рашков. Това коментира по повод задочния спор, който се разрази между вътрешния министър в служебното правителство и Борисов през уикенда, Тома Биков от ГЕРБ. На поредната „извънредна“ пресконференция в централата на партията гербаджиите се опитаха със зъби и нокти да бранят Вожда си. Изявлението на съпартиийците на експремиера за пореден път повишава градуса между бившите управляващи и служебното правителство. Този път герберите се хванах
 

Грозен коментар направи Биков преди началото на пресконференцията. „Виждам, че г-жа Поли Паунова я няма все още, но ние започваме“, заяви иронично той, визирайки журналистката от „Свободна Европа“, която многократно критикува бившите управляващи, че съобщават за пресконференциите и брифингите си в „12 без 5“ в опит да заглушат медиите и да избегнат неудобни въпроси.

 

Та, ГЕРБ днес внезапно се загрижили как от БСП видимо влизали не през задния, а през парадния вход на Министерския съвет, без да са печелили избори. От устата на Биков се чуха остри критики:

 

„Водени от принципите на почтеност, прозрачност и професионализъм, заявени от служебния кабинет, проследихме с интерес изявлението на Стефан Янев и представянето на новите управители. Очаквахме повече информация за тях. Такава ние имаме и ще ви я предоставим. Президентът Румен Радев вкара „срутилата се БСП“ в управлението на страната.“

 

Последва тирада, в която гербаджиите заизреждаха поименно онези областни управители, зам.-областни управители, министри и зам.-министри, които уж имали принадлежност към социалистическата партия.

 

„Социалистическата партия се афишира само с Янаки Стоилов, но да не забравяме и Антон Кутев. Бойко Рашков също беше депутат на БСП“, заяви Биков.

 

Според Христо Гаджев имало възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски. При областните управители влизат кадри на БСП, малко на ДПС и за цвят на Мая Манолова.

 

„Бяха назначени както министрите, така и заместник-министрите в повечето кабинети. Тук трябва да се каже, че все пак голяма част от тях имат политическа окраска. Такава се забелязва в членове и симпатизанти на БСП. Бойко Рашков беше депутат от БСП в 39-ото Народно събрание. От другите министри – Христо Бозуков, министърът на земеделието, е изявен симпатизант на БСП, а по времето на правителството Орешарски беше назначен за председател на Селскостопанската академия. Г-жа Стела Балтова, министърът на туризма, беше заместник шеф на Агенцията по туризма по времето на Тройната коалиция. По-интересно е на второ ниво при заместник-министрите. В кабинета на Министерство на труда и социалната политика двамата заместник-министри Надя Клисурска - острието на БСП в социалната политика и Иван Кръстев, вторият заместник-министър, който беше заместник-министър по времето на правителството Орешарски и кандидат за евродепутат на БСП и изявен активист на социалистическата партия“, заяви Гаджев.

 

„Води ли заседанието между МС и областните управители Пламен Узунов и в какво качество той води заседание на хора, които са част от Изпълнителната власт“, попита Биков.

 

Според него се извършвал преврат срещу демократичната система. Биков смята, че проблемите били два – подготвя се сценарий, с който служебното правителство да спечели изборите служебно, самите те няма да бъдат в състояние да си изпълнят сценария, а ще предизвикат хаос и проблем с машинното гласуване.

 

Биков смята, че биографиите на едно служебно правителство трябва да бъдат непартийни. „Господин Радев и господин Янев може би трябва да знаят, че не подводните камъни са виновни, че ГЕРБ печелят всички парламентарни избори. В България има хора, които просто харесват ГЕРБ, тяхната воля трябва да се уважава, а не да се чегърта“, самопохвали се Биков по гербаджийски.

 

За скандалите в Българската банка за развитие (ББР), той се надявал това да не бъде 25-та банка, която БСП и ДПС са фалирали. Иначе по думите на Биков в ББР се повтаряли стари модели, в които БСП и ДПС управлявали и атакували банки.

 

Припомняме, че в опитите си да се докопат отново до кокала, в последните дни ГЕРБ неспирно се появяват на „извънредните“ си брифинги, а експремиерът Бойко Борисов използва представянето на младите гербери, за да подклажда и критикува служебното правителство. Стегна се до там, че дори евродепутатите на ГЕРБ-СДС изпратиха писмо до Европейската комисия за „некоректните действия на служебните министри“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5211 |01.06.2021 Това заплати ли са? Загадъчни суми до имената на шефовете на ”Автомагистрали” . 9| 10109 |01.06.2021 Гешев, излез от дупката и влез в ББР на Пеевски и Борисов, но не смееш . 9| 3832 |01.06.2021 Петър Витанов: Борисов не се страхува от комунизъм, а от честни избори . 6| 6687 |31.05.2021 11 980 лева e заплатата на месец на шефа на ”Автомагистрали”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads