Реклама / Ads
21| 5568 |09.10.2019 НОВИНИ

Томислав Дончев насочи към левицата паниката за отнемането на деца в училищата

.
„Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко ангажирани с каузата. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа сила са ангажирани. Доколкото знам е коалиционен партньор на левицата в няколко формата за местните избори”. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по Нова телевизия.
 

„Това тече поне от половин година и не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е поредната дигитална щуротия”, коментира той случилото се в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата.

 

„Първо това е след всичките ни системни усилия да върнем децата в клас. 40 000 деца сме върнали. Второ, няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви, най-малкото ескалира в определена предизборна ситуация”, коментира още Дончев.

 

Аналогията с Костинбродската афера е, защото всичко това се прави в предизборна ситуация.

 

Той отрече обвинението на кандидата за кмет на София Мая Манолова към ГЕРБ, че лепят стикери с лика ѝ по коли, за да я дискредитират. На всички избори – местни и парламентарни, ние сме играли чисто. По-често това се с случвало срещу нас. По време на кампания по плакатите се рисуват бради, мустаци, избождат се очи – не е хубаво, но се случват такива неща, каза Томислав Дончев.

 

Кампанията не започна добре. От мръсна кампания страда демокрацията, страда рационалният политически избор. По принцип избирателят трябва да избере кандидата, който предлага най-добрата програма, а в случая какво се получава – трябва да избере този, който е по-малко оцапан, заяви Дончев.

 

Имаме категорична оценка за г-н Сидеров. Коалиционното управление не е лесно, не е просто, въпросът е да не се минава една граница на компромиса. Мисля, че сме близо до тази граница, посочи вицепремиерът.

 

Той е категоричен, че правителството не потиска свободата на словото у нас, но призна, че в тази сфера има сериозни проблеми. Медийната среда в България е дълбоко болна и преди да я лекуваме, трябва да ѝ поставим точната диагноза, подчерта Томислав Дончев. Тук обаче водещият Виктор Николаев го натисна за случващото се в БНТ и БНР, което е отговорност на управляващите. Припомни му също и думите на Вежди Рашидов, шеф на парламентарната комисия за култура и медии, който заяви неотдавна: А стига с тая демокрация, бе!... Дончев не можа да реагира адекватно и пак заповтаря, че че властта е невинна. И отново Николаев му припомни за наалото на кампанията, когато един сайт пусна порнокомпромат за един от кандидатите за кмет на София. Томислав Дончев отново не бе подготвен за такъв въпрос и премина към друга тема.

 

Вицепремиерът коментира и преговорите за изграждане на завод за производството на автомобили на германския концерн "Фолксваген" у нас, Държавата направи абсолютно всичко възможно, каквото е възможно да се направи, и дадохме тази оферта, която можеше да даде България. Единственото, което ни ограничаваше, беше европейското законодателство. Ние, за разлика от други, не можехме да обещаваме, че ще купуваме автомобили, защото това става след обществени поръчки. За мен темата за производство на автомобили изобщо не е затворена. Рано или късно България ще има голяма инвестиция в производството на автомобили. А и ние все още нямаме официално писмо от "Фолксваген", че няма да инвестира в някакъв вид производство у нас, заяви Дончев.

 

Той коментира и критиките на председателя на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов към ГЕРБ. Структурите на ГЕРБ в смесените райони работят за максимален резултат. От месеци не сме си говорили с г-н Цветанов. Аз никога не съм го обиждал, а и имам навика, ако имам нещо да му казвам, да му го кажа лично, а не чрез някоя медия. По всичко изглежда, че г-н Цветанов има политически амбиции. По какъв начин ще се осъществят и как ще се удовлетворят, ще видим, посочи Томислав Дончев.

 

По повод учредяването на партия "Няма такава държава" с лидер Слави Трифонов, Дончев заяви: "Когато говорим за трансформацията на един човек от шоумен в политик, това е доста сложен процес. Като политик г-н Трифонов, все още няма ясна политическа физиономия. Когато се определи, ще можем да водим разговор по тази тема".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4396 |27.09.2019 Маскирани нападнаха три жени в Плевен, насочиха и пистолет към тях . 22| 13597 |13.09.2019 Татяна Дончева: Борисов го стяга чепика от американците и направиха шпионския скандал . 11| 5178 |12.09.2019 Томислав Дончев: Не ме е страх от преврат . 10| 6737 |10.09.2019 Дончева: Подкрепяме Манолова, Слави и Борисов убиха малките партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads