Реклама / Ads
15| 6194 |03.03.2010 НОВИНИ

С топовни салюти издигнаха знамето пред Незнайния воин

.
Президентът, премиерът, председателят на парламента, настоящи и бивши депутати от всички партии, както и десетки граждани присъстваха на церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин. Забравил за момент вчерашния спор с Георги Първанов, Симеон Дянков констатира, че ставаме все по-патриотични.
 

С тържествена церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин премина отбелязването на 132-та годишнина от Освобождението и в София. Държавният глава Георги Първанов прие строя на почетния караул, построен в чест на 3-ти март, и поздрави гвардейците. Трибагреникът беше издигнат под звуците на националния химн и топовни салюти. 

На церемонията присъстваха председателят на парламента Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков, президентът (1990-1997) Желю Желев, депутати, министри, омбудсманът Гиньо Ганев, висши военни, представители на Българската православна църква и на Главното мюфтийство, дипломати, военни аташета. При засилени мерки за сигурност бяха допускани обикновените граждани.

Официалните лица, които присъстваха на церемонията по вдигане на българския трибагреник, отказаха да коментират актуални политически въпроси. Финансовият министър Симеон Дянков не пожела да отговори на въпроса дали ще подаде оставката си, след като тя беше поискана от президента Георги Първанов вчера.

„Ставаме все по-патриотични като имаме успехи", заяви той в отговор на въпроса дали днешният българин е патриот. Дянков уточни, че страната има много успехи и българските деца са възпитани в патриотизъм. По думите му, „патриотизъм се възпитава и чрез излъчването на церемонии като тази пред Паметника на Незнайния войн по повод Националния празник - 3-ти март".

По-късно беше извършена и тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред парадния вход на сградата на Администрацията на президента. С военен ритуал и общоградско поклонение пред паметника "Майка България" бе отбелязан празника и във Велико Търново. Представителна част на Националния военен университет "Васил Левски" отдаде военни почести пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. Венци и цветя бяха поднесени от името на държавни институции, обществени организации и граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4882 |03.03.2010 Премиерът оставя Дянков и Първанов да си спорят сами . 0| 4678 |03.03.2010 Празнични промени на движението в София . 17| 17705 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7669 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads