Реклама / Ads
43| 9976 |11.08.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Христо Иванов ми каза, че той трябва да одобри МС. Манолова ме посъветва: Обещайте му нещо и после не го изпълнете

.
Тошко Йорданов и Христо Иванов
Зам.-председателят на ”Има такъв народ” Тошко Йорданов, съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов и Мая Манолова от ”Изправи се.БГ! Ние идваме!” спретнаха поредния скандал в пленарна зала. Йорданов обяви от трибуната, че Иванов е искал да одобри всички кандидат-министри и членовете на контролните органи. Ето и самите реплики:
 

Тошко Йорданов: 

 

"Ще подкрепим всяка комисия, която е предложена заради извращение с българската природа. Г-н Христо Иванов си позволи да лицемерничи. Откакто съм в този парламент, на мен лично ми се повръща от лицемерието. Относно комисията за Буджака още на предходните преговори казахме, че тази комисия ще я подкрепим, а Иванов отвърна, че няма проблем. В Стаята, където се бяхме събрали каза, че той трябва да одобри членовете на МС и всяко назначение на контролните органи. Г-жа Мая Манолова заяви пред мен и Виктория: "Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнете“.  Бих отишъл на детектор на лъжата, за да докажа, какво казаха тези двама лицемери в този парламент".

 

"Разбирам, че си мислите за олигарсите. Ние нямаме олигарх, но имаме водещ. За нас от ИТН дали ще заменим Доган и  Пеевски с Иво Прокопиев, е еднакво гадно".

 

Христо Иванов контрира:

 

"Съжалявам, нашите депутати са на половината на вашите, но са ми много ценни. Редно е да съгласуваме хората, които предлагате. Това не означава, че ние нямаме право на вето. Казах ви, че тези решения са ключови, за да може да им се гласува доверие. Нормално е да имаме нормален разговор за хората, които ще изпълняват политиките. Не искахме дялове и порции. Да, искали сме да знаем за кого ще гласуваме. Няма да гласуваме за хора без биографии и за анонимници, които може би крият хубави качества. Майка ми ми се скара за поведението ми, като ми каза, че може да има симпатични хора като предложения министър по ромските въпроси. Когато искате нашите гласове, ние искаме да знаем за кого ще си дадем доверието".

 

Тошко Йорданов се намеси: "Ние нямаме нужда от такъв партньор и моля ви, не ни търсете за кабинет. Колеги от ИБГНИ, всеки, който твърди ,че имаме нещо общо с ДПС, може да отиде на психиатър.

 

Мая Манолова изригна срещу ИТН:

 

"Ето затова настоявах - преговорите да са публични, а не по кюшетата, какъвто е подхода на господата от ИТН. Щеше да е ясно кой какво е казал.  Ако исках да сляза на вашето ниво щях да кажа по какъв начин г-н Трифонов ме увещаваше да не се кандидатирам за кмет на София и на каква цена. Видя се как Сокола си защитава орлетата и как те му ръкопляскат".

 

Христо Иванов се включи отново в дебата: "Бяхме обвинени, че сме предатели. Искам да кажа на нашите избиратели: Ние не ви предадохме. Отказахме да гласуваме за котка в чували".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3877 |11.08.2021 Христо Иванов: Дадохме формула, колегите от ИТН да разберат, че трябва да има разговори . 16| 3831 |11.08.2021 Тошко Йорданов: С предатели човек не може да е партньор . 10| 7343 |10.08.2021 Христо Иванов: Това е зрелищен разпад! Време e да кажем „Баста!“ . 20| 30387 |10.08.2021 Тошко Йорданов: Гешев и Бойко да занесат по едни цветя на ДБ и ИБГНИ, спасиха им кожите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads