Реклама / Ads
0| 3128 |15.04.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов избухна срещу БСП: Ако искате може да се бием на четири очи

.
Тошко Йорданов Източник: БГНЕС
Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов избухна от парламентарната трибуна срещу коалиционните партньори от БСП: „Ако искате на четири очи може да се бием, но нека правим цирк в пленарна зала. Както и да гласува опозицията никой не може копче да й каже, защото ние се докарахме до това дередже“.
 

„В тази ситуацията се набутахме всички ние от управляващата коалиция. Набутахме се сами и никой от опозицията не ни е виновен“, заяви той по време на дебатите за избор на нов шеф на БНБ.

 

„Хубаво е да си мерим приказките, защото след този ден ние пак ще продължим да бъдем управляваща коалиция. „Има такъв народ“, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“си мерим приказките. Но чухме едни тъпотии от представител от БСП – намеци за сделки“, възмути се Йорданов. Повод за избухването му бе изказване на шефа на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, който минути по-рано почти обяви, че има сделка между ИТН и ГЕРБ за избора на гуверньор на БНБ и попита колко струват гласовете на ГЕРБ.

 

„Всякакви подобни намеци са долни, лъжливи, отвратителни, не правят достойнство на хората, които ги правят“, разяри се Тошко Йорданов и попита Свиленски: „Вие на какво основание няма да подкрепите кандидата Любомир Каримански за БНБ – човек от управляващата коалиция, който знаете как работи? Вие, във вашата парламентарна група позволяват ли ви изобщо да гласувате по съвест, защото всички знаем какви разговори сме водили в коридорите“.

 

Йорданов предупреди: „Не ме принуждавайте да говоря, че като си знам голямата уста, не само ще ме глобят, но и по-лоши неща могат да станат“.

 

От своя страна Георги Свиленски се оправда с коалиционното споразумение, затова че БСП няма да подкрепи Каримански и каза, че камо поставял въпроси, а не оправял обвинения.

 

„Г-н Свиленски, вие сте емблематичен представител на бившата комунистическа, сега социалистическа партия. Първо не помните какво казахте преди 10 минути. В коалиционното споразумение няма разписано споразумение за общи кандидатури, а само за опит за постигане на съгласие. Вие си изберете термина, когато нещо не е истина, как се нарича“, заяви Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3273 |14.04.2022 АЕЖ иска оставката на Йорданов като председател на Комисията по култура и медии . 0| 2920 |13.04.2022 Йорданов: Петков се сети кога да изпраща предложения. Парите за пътните фирмите са кризисен пиар . 0| 6009 |12.04.2022 ВСС атакува Йорданова, вместо да решава за Гешев, той й се обиди /видео/ . 0| 2866 |12.04.2022 Йорданова: България е крайно време да получи главен прокурор, който дължим на обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads