Реклама / Ads
32| 5887 |12.06.2023 НОВИНИ

Тотален бойкот: Всички областни управители, без един, подадоха оставка

.
Министерски съвет
Всички областни управители подадоха оставка. Това съобщава Нова, като се позовава на информация на Министерския съвет. По-рано през деня от кабинета излязоха с позиция, в която заявяват, че получават заявления за напускане на областните управители и определиха това като „безпрецедентна акция”.
 

В началото оставки подадоха петима, после станаха седем, после единадесет, после седемнадет и накрая всички.

 

До момента е известно, че областните управители на 27 от общо 28 области са подали оставки - на София, Софийска област, Пловдив, Пазарджик, Варна, Видин, Монтана, Ловеч, Хасково, Смолян, Добрич, Силистра, Ямбол, Габрово, Търговище, Велико Търново, Враца, Сливен, Благоевград, Русе, Кърджали, Кюстендил, Разград, Стара Загора, Плевен, Шумен, Разград. Единствено областнаият управител на Перник Людмил Веселинов не се е оттеглил.

 

Работа искат да напуснат и заместниците в 6 областни администрации - на Враца, Монтана, Търговище, Пазарджик, Плевен и Ямбол.

 

Масово като мотиви се посочват смяната на правителството и различията в политическите възгледи.

 

Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др“, посочват от МС.

 

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2958 |10.06.2023 Турският посланик: Щедростта и помощта, която България ни оказа след земетресението, е нещо извън всички рамки . 17| 4009 |06.06.2023 Лена Бориславова за имунитета на К. Петков: Голям зор на прокуратурата да изкара всички маскари . 1| 2849 |05.06.2023 Вера Йоурова: Социалните мрежи трябва да имат екипи на всички европейски езици . 4| 3833 |02.06.2023 Всички се изпокараха в зала заради промените в Закона за съдебната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads