Реклама / Ads
15| 4361 |15.10.2015 НОВИНИ

Д-р Тотко Найденов за Фрог: Ефенди Танев, отивай си!

.
Д-р Тотко Найденов
С потрес чух по "Хоризонт", че МОН предвиждали рязко намаляване на произведенията на Ботев и Вазов в учебниците по литература. Този опит за обезглавяване на българската духовност не е първият за това злополучно министерство. Навремето имаше една зам.-министърка със звучното име - Мукадес Налбант, която настояваше за това. Разбираемо е - госпожата е от антибългарската Противоконституционна партия ДПС. Но - Танев?! Това коментира пред Фрог нюз социалният медик д-р Тотко Найденов.
 
"Кой е този Ломоносов, какво е направил?", помним патетичния му възглас. Ломоносов може да е най-великият енциклопедист за времето си, но е руснак - ерго, трябва да бъде тотално отричан.
Ние пък ще въкликнем: А кой е този Тодор Танев, какво е направил, освен да генерира глупост след глупост?! С какво е заслужил да бъде министър на просветата?

А, сетих се. Неотдавна той разреши - за първи път в нашата история! - да даде 2 дена допълнителна ваканция на мюсюлманчетата-ученици по повод Байрама. Щото такава се давала и на християнчетата по повод Коледа и Великден. Да, но тя важи за всички български граждани. Очакваме в скоро време Танев да издаде наредба за отправяне на молитви към Аллаха.

"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!", бе казал навремето Радой Ралин. Ще си позволим да го перифразираме: "Не ни е страх от министъра на просветата, а от просветата на министъра."
В случая тя е плачевна.

С целия си наивитет бях решил да предложа на този Танев да издаде наредба за започване на училищните занятия с вдигане на националното знаме и пеене на химна - така, както се прави в любимата му Турция. Но няма да го сторя. Безсмислено е. Защото ще хвърли писмото в коша. Или, още по-лошото: ще му скимне да въведе пускане на турския химн. Или метани към близката джамия. От този човек с изцъкления поглед всичко може да се очаква.

В турските бани има една длъжност - теляк. Много подхожда за някои наши големци.
Подай си оставката, Танев. Разбра ли бе, ефенди?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 12040 |15.10.2015 Само във ФРОГ: Той пак е тук! . 14| 6970 |15.10.2015 Д-р Д. Петров за Фрог: Пръстовите отпечатъци на Москов са незаконни . 9| 4373 |14.10.2015 Милко Багдасаров за Фрог: ДПС заплашват кандидати за кметове . 13| 9240 |13.10.2015 Н. Радулов пред Фрог: Полицаите нямат вече и прах, за да взимат отпечатъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads