Реклама / Ads
0| 5057 |13.04.2012 НОВИНИ

Трафикът се засилва, карайте с повишено внимание

.
Интензивен е вече трафикът по основните пътища на страната. Въпреки предприетите мерки за осигуряване на добър обществен ред и спокойствие на гражданите по време на Великденските празници, МВР призовава шофьорите да проверят светлините и спирачките си, и да карат внимателно.
 

 

Очаква се значително увеличение на движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, образуване на колони във върховите часове на отпътуване и прибиране на гражданите към столицата и областните центрове, струпване в православните ни храмове и църкви, трафик по граничните пропускателни пунктове. Натоварване на движението се очаква основно днес и през последния почивен ден.

 

Осигурява се активно полицейско присъствие и контрол на движението по всички основни пътища на страната и възлови места, както и там, където се извършват ремонтни дейности. При нужда регулирането ще се поема от пътните полицаи. По време на дежурствата ще се реализира и операция, чиято основна цел е проверки на водачи за употреба на алкохол или на такива, седнали зад волана без правоспособност.

 

Друг основен проблем е превишената скорост и рисковото изпреварване при образувани колони, които водят до трагични инциденти.

 

Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ от 12 до 16 април е забранено движението по основните артерии и някои от второстепенните пътища на товарните моторни превозни средства.

 

ГД „Охранителна полиция“ е предприела и необходимите мерки за осигуряване на допълнителна охрана на големите търговски обекти в страната – проведени са срещи с частните охранителни фирми, които работят за магазините, ще се завиши и полицейското присъствие на територията им.

 

650 полицаи на СДВР ще отговарят за опазването на обществения ред и спокойствието на гражданите, които ще присъстват на празничното богослужение в 115 църковни обекта. В районите на храмовете и църквите ще бъде засилен и пътният контрол. Поискано е съдействието на Столична община за промяна на движението с цел ограничаване на паркирането на МПС на територията на основните столични храмове, което може да затрудни придвижването на хората.

 

След направения задълбочен анализ на пътната обстановка столичната пътна полиция очаква интензивният трафик в началото на почивните дни да е към изходните пътища на София и обратно – в края на празниците.

 

За възникнали произшествия гражданите ще могат да съобщават денонощно в Националния координационен център на телефони: 983 18 65 и 987 5251, както и на имейл nsgp@mvr.bg. На помощта на гранична полиция разчитат и съвместните наряди между България – Гърция и България – Румъния, които започват проверки от днес.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5001 |24.12.2011 КАТ: Карайте внимателно! . 0| 5811 |17.06.2011 Трафикът на хора проблем на българо-гръцката граница . 58| 8810 |24.04.2010 Антибългарското във Facebook се засилва, нови групи псуват страната ни . 9| 5314 |04.12.2008 Трафикът в София ще става все по-натоварен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads