Реклама / Ads
1| 2221 |30.07.2024 НОВИНИ

Трагедия в Англия: Две убити деца и 9 ранени след нападение с нож в град Саутпорт

.
Източник: личен архив
Най-малко две деца загинаха, а още шест са в критично състояние след вчерашното нападение с нож в близост до клас по йога в град Саутпорт в Северозападна Англия, информира ДПА.
 

Полицията на северозападното английско графство Мърсисайд предаде, че 17-годишно момче от Банкс, родено в Кардиф, е арестувано по подозрение в убийство и опит за убийство след "големия инцидент", станал вчера в 11:50 часа местно време в имот на улица "Харт" в Саутпорт, северно от Ливърпул.

 

Началничката на полицията на Мърсисайд Серена Кенеди съобщи, че освен двете загинали деца, още девет деца са ранени при "жестокото" нападение, а двама възрастни също са в критично състояние.





Крал Чарлз Трети и кралица Камила отдадоха снощи почит на жертвите на "наистина ужасяващото" нападение с нож в Северозападна Англия.

 

Чарлз посочи, че двамата с кралицата са били "дълбоко шокирани", когато са научили за "крайно ужасяващия инцидент в Саутпорт".

 

"Изпращаме най-искрените си съболезнования, молитви и най-дълбоко съчувствие на семействата и близките на тези, които така трагично загубиха живота си, както и на всички, засегнати от това наистина ужасяващо нападение", коментира кралят.





Принцът и принцесата на Уелс, Уилям и Кейт, на свой ред отбелязаха: "Като родители не можем да си представим какво преживяват семействата, приятелите и близките на загиналите и ранените в Саутпорт".

 

След пресконференцията на полицията снощи британският министър-председател Киър Стармър поднесе съболезнованията си на пострадалите при нападението в Саутпорт, на семействата и приятелите на жертвите и ранените, като заяви, че "цялата страна е дълбоко шокирана" от видяното.

 

Полицията не съобщи възрастта на загиналите деца, нито дали са момчета или момичета и заяви, че не разглежда инцидента като свързан с тероризъм, но мотивът "остава неясен".





Британският министър на вътрешните работи Ивет Купър заяви по-рано вчера, че "новините от Саутпорт са наистина опустошителни".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2160 |30.07.2024 Продължава делото срещу Георги Георгиев, обвинен в обезобразяването на приятелката си Дебора Михайлова . 23| 2229 |30.07.2024 ИТН започва консултации с политическите формации в парламента . 13| 2880 |30.07.2024 ISW: Кремъл затяга контрола над руското общество . 0| 2184 |30.07.2024 Слънчево на запад, по морето - валежи и условия за градушки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads