Реклама / Ads
3| 3529 |25.01.2023 НОВИНИ

Трайчо Трайков: Големият проблем е ликвидирането на общинската собственост и превръщането ѝ в частна

.
Трайчо Трайков
Трайчо Трайков се пребори 12 дка от Борисовата градина, от къпалнята „Мария Луиза“ да не останат в частни ръце. Трайков заяви, че ”Паметникът на Съветската армия е символ на една лъжа и терор и е неприятно, че той разделя хората. Паметникът си има посолство и е разбираемо, че хората се страхуват.” Трайков каза, че в момента с него се водят разговори дали ще се кандидатира за кмет на София. Очаква се до дни да стане ясно дали той ще е предложението на ПП и ДБ.
 

Кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков посочи по телевизия Евроком, че понякога кметът на София е толкова сигурен в своите действия, че смята, че районните кметове са инструмент в ръцете му. Трайков заяви, че решаването на повечето проблеми зависят от Столичната община, защото тя сключва договорите с фирмите за чистота и др., а не районните кметове. Трайков посочи, че е необходима децентрализацията.

 

Трайков е и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма при първото управление на ГЕРБ. Той посочи, че проблемите в столицата са натрупани преди времето на ГЕРБ. Трайков каза, че през "последните години много малко се е направило за закупуване за отчуждителни дейности. Сега ще трябва да стане по-бавно и по-скъпо. Ежедневните проблеми на хората са свързани с чистотата, инфраструктура, и чисто човешките – на някого, който е изпаднал в нужда."  Трайчо Трайков посочи, че основен проблем е лошото управление на процесите. Проблем е, че няма списък чия собственост е конкретната шахта, за да се реши конкретен казус, който възниква с нея." Трайчо Трайков каза, че в момента с него се водят разговори дали ще се кандидатира за кмет на София. Очаква се до дни да стане ясно дали той ще е предложението на ПП и ДБ.

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3464 |15.01.2023 Любомир Каримански: Големият въпрос е дали трябва да се отвори Плана за възстановяване или не . 5| 3285 |13.12.2022 Димитър Ганев: Най-големият проблем на ГЕРБ е политическата изолация . 5| 3377 |09.12.2022 Димитър Стоянов: Щом казва, че няма върховенство на закона, защо Нидерландия е най-големият инвеститор у нас? . 2| 3466 |08.12.2022 Отиде си големият треньор Миодраг Йешич - Генерала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads