Реклама / Ads
9| 5973 |03.01.2017 НОВИНИ

Трайков: Прокуратурата, когато иска опрасква, друг път завоалира

.
Трайчо Трайков
Има проблем в съдебната ни система. Прокуратурата, когато иска да опраска някого го опрасква, а когато иска да завоалира - завоалира. Това заяви обвиненият за безстопанственост бивш мнистър Трайчо Трайков. Той даде пример с делото срещу Христо Бисериов. По думите му прокуратурата нарочно е направила пропуски, за да може той да се измъкне.
 
Когато тя иска да не се старае - прави грешки, а когато иска да опраска някого - се старае, каза още той и определи обвинението като политическа поръчка.

Обвинението срещу мен няма да издържи в съда, категоричен бе Трайков пред bTV. Адвокатите му казали, че обвинението е чиста глупост.

Той разкри, че според обвинението е била изготвена независима пазарна оценка. „Тя е с 20% по-висока от пазарната оценка. Всъщност тя е изготвена не от експерти, а от Иван Иванов. По-важното е, че продажбата е извършена от Агенцията по приватизация“, каза Трайков.

Той коментира обвининето на прокуратурата за умишлена безстопанственост, цената била 1600 лв. на акция, а на борсата след 6 месеца се продавали по 3045 лв. "Самата сделка беше в програмата на правителството", добави Трайков. Според kehf 10 млрд. лева е цената, която държавата плаща за това, че не функционира в интерес на гражданите, а на група олигарси и елити.  „Тези хора нямат причини да ме харесват. Във всички сектори парите се увеличават, а рядко хората усещат промяната“.

„Имам идея за справяне с течовете в здравеопазването. Предлагам на всеки бъдещ министър на здравеопазването всеки един българин да има персонална партида и индивидуален ПИН-код, с който сам да разпределя средствата си за здраве“.

Има проблем в съдебната ни система, категоричен е Трайчо Трайков. „Прокуратурата, когато иска да опраска някого го опрасква, а когато иска да завоалира - завоалира“. Той даде пример с делото срещу Христо Бисериов. По думите му прокуратурата нарочно е направила пропуски, за да може той да се измъкне. „Когато тя иска да не се старае - прави грешки, а когато иска да опраска някого - се старае“.

Трайков разкри, че е бил предупреден за готвената атака срещу него, както и за причините това да се случи. „Моето поведение по време на кампанията не е било по-различно от това, което съм правил и преди да се кандидатирам. Сега отново се задават избори, много хора искат промяна. Това е целта на обвинението срещу мен – да спре промяната“.

„За първи път се съмнявам, че децата ни ще живеят по-добре от нас. От края на Втората световна война децата са живели по-добре от родителите си. Политиците в целия свят управляват според това което очакват хората и се нагаждат към това. Истинските държавници и лидери сами задават дневния ред и търсят конфигурацията за това“, подчерта Трайков.

„Хубавото е, че много хора търсят алтернатива. Много от тях не са политически опитни. Липсата на опит в българското политическо блато е предимство, защото много често, за да бъдат фактор политиците се променят, освен това сме малка държава и всеки се познава с всели. Времето до изборите е много малко, но хората които търсят алтернатива ще успеят да бъдат заедно“, убеден е Трайков.

Трайчо Трайков намекна, че може да се включи в предстоящите парламентарни избори, но не уточни дали ще прави собствен политически проект.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4977 |25.12.2016 Борисов: Спокоен съм за България, когато владиката и мюфтията са заедно . 1| 4489 |01.12.2016 Ердоган: Когато ЕС спази обещанията си, ние ще покажем добри намерения . 0| 4135 |28.11.2016 Трайчо Трайков: Да се върнеш във властта е част от политическия процес . 1| 4292 |23.11.2016 Борисов: Носим отговорност, когато всички дезертират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads