Реклама / Ads
20| 56943 |07.09.2023 АКТУАЛНО

Трактора заблуждавал преди да го застрелят, че щял да става шеф в службите. Защо името му е удобно за скандали?

.
Десетина дни преди да бъде застрелян на Витоша, Алексей Петров – Трактора звънял на хора в ДАНС. Пред тях се похвалил, че скоро ще стане голям шеф в агенцията и затова искал да се убеди, дали евентуално ще получи достъп до класифицирана информация. Държал също да чуе, че ще го подкрепят в намеренията му за големи промени работата на дирекциите и звената.
 

Получил отговор, че няма никакъв шанс дори за най-ниското ниво на достъп, той не скрил раздразнението си.

 

Когато въпросните служители информирали за обажданията на Петров по веригата нагоре, станало ясно, че никой не е чувал за такова назначение и Трактора сам се опитвал да пласира подобна версия.

 

Опитни ченгета припомнят, че когато преди години Петров се намърда като съветник на шефа на ДАНС Петко Сертов, му бил отказан достъп до класифицирана информация и това силно го изнервяло.

 

Кратка справка показва: „Съгласно чл. 49, ал. 3 от ЗЗКИ, при извършване на процедура по специално проучване за лица, които кандидатстват за длъжност или за изпълнение на конкретно възложена задача, свързана с достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“, се провежда интервю с проучваното лице и трите посочени от него лица във Въпросника. Интервюто има за цел изясняване на обстоятелства, свързани с надеждността на лицето от гледна точка на сигурността или опазване на тайната, по преценка на проучващия орган“.

 

Нито Трактора, нито определени лица са посочвани за подобно интервю, което прави неговите напъни за някакъв пост някъде в службите, абсолютна измишльотина.

Алексей Петров разпространявал сред някои бизнесмени слух, че му предстои триумфално завръщане в тайните служби на ръководен пост. Блъфът бил използван от него, за да се опита да се закачи за някакви сделки, но намеренията му били бързо разкрити, а самопредлагането му отхвърлено.

 

От свои източници Фрог нюз научи, че Трактора от доста време нямал контакт с предишните си колеги от „баретите“, които един по един прекъсвали всякакъв вид отношения с него заради нелоялното му поведение и дори опитите му да ги изнудва. Такъв бил случаят с т.нар. „братя Галеви“ – Пламен Галев и Ангел Христов. В един период той настоявал да му плащат голяма сума всеки месец, но те го отрязали и отношенията им рязко се охладили.

 

По същият начин Петров се опитал да се закачи към новото управление, използвайки познанството си с бащата на Кирил Петков – Петко Петков. Той го търсел като се хвалел, че знае големи тайни за известни хора и политици в страната, които можел да сподели с участниците в правителството „Денков-Габриел“. Трикът очевидно донякъде е успял, щом и до днес името му служи за политическа употреба и създаване на скандали в парламента и извън него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6906 |06.09.2023 Преди 138 г.България счупи волята на Великите сили и обяви Съединението! Язък за ония луди глави.... . 55| 11207 |01.09.2023 Руското посолство се похвали със ”суперкомпютър”, който се оказа в централата на Facebook отпреди 10 г. . 6| 5194 |29.08.2023 Фиктивни членове, компрометирани организации: Ще се разпадне ли “Зелено движение” преди местния вот? . 26| 3867 |09.08.2023 Политологът Любомир Стефанов: Да сложиш бай Тошо преди Аспарух и след Вазов е смешно, говори за неграмотност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads