Реклама / Ads
1| 4043 |26.07.2018 НОВИНИ

Тръмп и Юнкер смекчиха тона за митата

.
Жан-Клод Юнкер Източник: БГНЕС
Представители на страните от Европейския съюз (ЕС) и САЩ се споразумяха да спрат въвеждането на нови мита за времето, докато страните преговарят за търговията. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
 

"Днес ние се съгласихме с президента да преразгледат тези мерки по отношение на стоманените и алуминиевите мита в подходящото време", каза Юнкер, отбелязва Нюз. бг.

 

Той подчерта, че търговските бариери не защитават националните интереси, но водят до подкопаване на икономическата сигурност. Юнкер посочи като пример 20% данък върху компонентите за автомобили: ако Съединените щати решиха да въведат подходящо задължение и представителите на ЕС отговориха по подобен начин, БВП на Съединените щати ще загуби 50 милиарда долара годишно.

 

"Ние се съгласихме, че нови мита няма да бъдат въведени, докато преговаряме", заключи Юнкер. По-рано американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ и ЕС започват да работят за нулиране на данъците и субсидиите.

 

Тръмп и Юнкер са постигнали съгласие да работят за постигане на нулеви мита, нулеви немитнически бариери и нулеви субсидии за стоките извън автомобилния сектор. Новината съобщи американският президент след разговора с председателя Юнкер в Белия дом, продължил около 2 часа и половина.

 

На първо място се съгласихме да работим за нулеви мита, нулеви немитнически тарифи и нулеви субсидии за стоките извън автомобилния сектор, каза Тръмп. Той и Юнкер са се съгласили да решат въпроса с митата върху алуминия и стоманата. Двамата са постигнали съгласие и в сферата на енергетиката.

 

Второ, съгласихме се да подсилим нашето стратегическо сътрудничество в енергетиката. ЕС иска да внася повече втечнен природен газ от САЩ и те ще са много, много голям клиент, каза Тръмп.

 

Митата няма да защитят националната сигурност, а само ще подкопаят икономическата, каза Юнкер. Той обяви търговията между ЕС и САЩ като "балансирана" и работеща от двете страни. Юнкер подкрепи и вноса на втечнен газ от САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4113 |25.07.2018 Иран не се притеснява от „празните“ заплахи на Тръмп . 2| 4138 |24.07.2018 Тръмп пак размаха пръст на ЕС . 0| 3603 |23.07.2018 Тръмп със зловеща закана към Иран . 0| 4278 |20.07.2018 На срещата си Путин и Тръмп решавали съдбата на Донецк и Луганск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads