Реклама / Ads
0| 2765 |08.04.2024 НОВИНИ

Тръмп е изправен пред наказателен процес: първият за бивш президент на САЩ

.
Доналд Тръмп Източник: Архив
Следващата седмица Доналд Тръмп ще стане първият бивш президент на САЩ, който ще бъде изправен пред наказателен процес - дело, свързано с пари, платени на порнозвездата Сторми Даниълс. Това дело би могло да има сериозни политически и правни последици, тъй като Тръмп се опитва да си върне Белия дом.
 

Процесът е насрочен да започне в Манхатън на 15 април. Това е първият от четирите потенциални наказателни процеса, пред които Тръмп е изправен, но може би е единственият, който ще се проведе преди изборите в САЩ на 5 ноември, на които той е кандидатът на републиканците, изправящ се срещу президента на демократите Джо Байдън, пише "Ройтерс".


77-годишният Тръмп не се признава за виновен по 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи по делото, заведено от районния прокурор на Манхатън Алвин Браг.


Тръмп е обвинен, че е уредил плащането на 130 000 долара, извършено от неговия адвокат и фиксър Майкъл Коен на Даниелс в последните дни на президентската кампания през 2016 г., за да купи мълчанието на порнозвездата за сексуален контакт. По нейните думи, въпросният сексуален акт е бил в хотел в Лейк Тахо през 2006 г.


Отричайки подобна среща с порнозвездата, чието истинско име е Стефани Клифърд, Тръмп заяви, че плащането е направено, за да се спрат нейните "фалшиви и изнудвачески обвинения".


Срещу Тръмп са повдигнати и федерални обвинения във Вашингтон и щатски обвинения в Джорджия заради усилията му да отмени загубата си от Байдън през 2020 г., както и федерални обвинения във Флорида за незаконно запазване на класифицирани документи след напускането на поста през 2021 г.

 

Превод и редакция ФрогНюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2558 |08.04.2024 Ако кандидаствате за детска градина или ясла: 13 102 са свободните места в столичните забавачници . 2| 3300 |08.04.2024 Истинските жертви на Украйна се измерват в трупове. Този човек ги връща у дома един по един . 7| 2454 |08.04.2024 Кабинетът "Главчев" ще положи клетва утре . 0| 2580 |08.04.2024 "Сайфуло ни каза да отидем в Украйна". ФСБ показа ново видео от разпита на обвинени за терористичната атака в Крокус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads