Реклама / Ads
4| 2407 |11.08.2024 НОВИНИ

Тръмп твърди, че Иран стои зад кибернападение срещу президентската му кампания

.
Бившият стопанин на Белия дом Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Предизборният щаб на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че някои от вътрешните му комуникации са били хакнати, и обвини за кибернападението Иран, съобщи Ройтерс.
 

От екипа на бившия стопанин на Белия дом не представиха преки доказателства за твърденията си, но припомниха враждебността между предишния американски президент и Техеран в миналото.

 

От предизборния щаб на Тръмп излязоха с това изявление, след като новинарският сайт "Политико" информира, че е започнал да получава от анонимен акаунт имейли с вътрешни документи на кампанията на републиканеца.





"Тези документи са получени незаконно от враждебни към Съединените щати чуждестранни източници, планиращи да се намесят в изборите през 2024 г. и да всеят хаос в нашия демократичен процес", се посочва в текста.

 

От екипа на експрезидента цитираха съобщение от вчера на служители на "Майкрософт" (Microsoft), че свързани с иранските власти хакери са се опитали през юни да проникнат в профила на високопоставен представител на предизборен щаб в САЩ. От американския софтуерен гигант не споделиха самоличността на въпросния човек.

 

"Иранците знаят, че президентът Тръмп ще спре тяхното царство на терора точно както направи през първите си четири години в Белия дом", отбелязаха още от щаба на републиканеца.





Като държавен глава на САЩ в периода 2017-2021 г. Тръмп имаше обтегнати отношения с Иран, припомня Ройтерс. През 2018 г. републиканецът изтегли Съединените щати от международното споразумение за иранската ядрена програма, а две години по-късно американските въоръжени сили убиха при атака с дрон в Ирак висшия ирански военен Касем Солеймани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 15015 |11.08.2024 ББР и Вълка „скриха“ 150 млн, с които 300 селища щяха да имат вода. Кръв, затвор или замитане на следите ще видим?   . 1| 2315 |11.08.2024 Камала Харис подкрепя премахването на данъците върху бакшишите . 6| 2883 |11.08.2024 Израелска армия призова жителите на северната част на Хан Юнис да напуснат района заради готвена офанзива . 1| 2317 |11.08.2024 След челен удар: 48-годишен грузинец е в болницата в Монтана с опасност за живота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads