Реклама / Ads
3| 2651 |11.05.2023 НОВИНИ

Тръмп заяви, че би оневинил много от участниците в щурма на Капитолия на 6 януари

.
Източник: БГНЕС
Бившият американски държавен глава Доналд Тръмп отново отказа да признае загубата си на изборите през 2020 г. и заяви, че би помилвал много от поддръжниците си, осъдени за участието им в щурма на Капитолия от 6 януари 2021 г., предаде Ройтерс, като се позова на интервю, което той даде за Си Ен Ен.
 

Запитан от водещата Кейтлън Колинс дали би признал, че е загубил съревнованието с демократа Джо Байдън на президентските избори през 2020 г., републиканецът Тръмп отговори, че изборите са били нагласени срещу него, отбелязва агенцията.

 

"Тези избори бяха ужасни", каза Тръмп, с което предизвика аплодисментите на някои от присъстващите в залата на университета "Сейнт Анселм" в щата Ню Хемпшър – един от щатите, които може да се окажат решаващи за кандидатурата на Тръмп през 2024 г. за втори мандат в Белия дом, отбелязва Ройтерс.

 

Фалшивата версия на бившия американски президент за изборите през 2020 г. пробуди опасения сред някои представители на Републиканската партия, че това ще предизвика оттеглянето на много от избиратели на републиканците, които искат с тази тема да се приключи и да се постави ударение върху по належащи въпроси, добавя агенцията.

 

Настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън също заяви, че отново ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 г.

 

Тръмп по никакъв начин не изрази съжаление за бруталния щурм на Капитолия, организиран от неговите поддръжници с цел осуетяване работата на Конгреса по ратифициране на резултатите от изборите, и отново изтъкна плана си да оневини лицата, участвали в него, ако избирателите го върнат в Белия дом през 2024 г.

 

"Склонен съм да оневиня много от тях. Не мога да кажа, че ще го направя за всички, защото някои от тях вероятно са излезли извън контрол", каза той.

 

По време на интервюто Тръмп и Колинс често се прекъсваха един друг, като Колинс поставяше под въпрос голяма част от неверните твърдения на бившия президент за изборите през 2020 г. и щурма на Капитолия на 6 януари, извършен след реч, която е изнесъл пред Белия дом на същия ден.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2512 |10.05.2023 Тръмп за воденото срещу него дело за изнасилване: Това е пародия на правосъдие . 1| 2621 |10.05.2023 Тръмп ще плаща обезщетение от 5 млн. долара за оклеветяване . 3| 2644 |04.05.2023 Тръмп уверен в победата си, подигра се на Байдън и го нарече ”некомпетентна личност” . 2| 3166 |27.04.2023 Христофор Караджов: На изборите за президент в САЩ може да се повтори дуелът Байдън-Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads