Реклама / Ads
0| 3042 |10.05.2022 НОВИНИ

Транспортът в Бургас също е затруднен заради протеста на превозвачите

.
Източник: БГНЕС
Кошмарът по пътищата и улиците в Бургас започва и огромни колони от камиони вече се извиват по ул. „Крайезерна“ заради протеста на превозвачите, пише ”Флагман”.
 

Засега те се намират само в дясната лента и движението все пак не е напълно спряно, но не се знае докога ще продължи това. 90% от транспортния бранш в Бургас подкрепя протеста, който ще продължи докато исканията не бъдат изпълнени. На 18 май се очаква да бъде спрян автобусния превоз.

 

Шествието в Бургас е част от националния протест. Превозвачите очакват да получат отговори на основните си искания - намаляване на акциза на горивата с 50%, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата.

 

Същинската демонстрация в морскя град пък се очаква да започне в 11 ч. Тежките машини ще направят няколко обиколки на Околовръсния път, а организаторите гарантират, че няма да пречат на хората да стигат до работните си места.

 

В този момент над 250 тежкотоварни машини кръстосват възловите улици на морския град, а трафикът на места е изключително натоварен.. 

Преди минути шествието премина през кръговото кръстовище край „Метро“ и сега камионите се насочват по ул. “Проф. Яким Якимов“ в посока ул. „Крайезерна“.

 

Демонстрацията се очаква да направи няколко обиколки по околовръсното в Бургас, което означава, че поне до ранния следобед движението в града ще е затруднено.

Целта на протеста е ясна – браншът на превозвачите настоява за намаляване на акциза на горивата с 50%, както и отлагането на планираното разширяване на ТОЛ системата. Организаторите на днешната демонстрация направиха така, че шествието да започне по-късно, когато хората вече са успели да достигнат до работните си места. 


Участващите в протеста тежкотоварни машини са маркирани с плакати и лозунги. На някои от тях се чете и името на премиера Кирил Петков: „Киро, държавата не ти е бащиния“. На повечето камиони има закачен и българския трикольор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4565 |10.05.2022 При акция на ГДНП: Задържаха бивш депутат на ГЕРБ в Бургас . 0| 2830 |05.04.2022 Петър Витанов организира Кръгла маса „Транспортът на бъдещето – чиста енергия на справедлива цена“ . 0| 3070 |31.03.2022 Влак прегази 73-годишен мъж край Бургас . 0| 3016 |30.03.2022 Пореден протест в подкрепа на Украйна. Този път - в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads