Реклама / Ads

3| 4005 |23.12.2021 НОВИНИ

Транспортният министър: Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

.
Източник: Министерство на транспорта и съобщенията
Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г. За това се договориха министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и изпълнителният директор на „Соф Кънект“ Хесус Кабайеро. Министърът настоя за препланиране на инвестиционна програма и изтеглянето на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията.

Целта е летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от летище Мюнхен. Министърът обясни, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там. Той увери Кабайеро, че държавата има намерение да изпълнява всичките си задължения по договора за концесия и очаква от концесионера да направи всички заложените инвестиции, както и да предложи на пътниците високо качество и ниво на обслужване. „Нямам предубеждения, нито подозрения. Държа на добрите професионални взаимоотношения, но ще защитавам обществения интерес докрай“, обясни министърът.

 

Министър Събев настоя търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти. „Искаме пътниците да получават „преживяване“, когато пристигат и напускат страната ни, а не просто добро обслужване. Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати“. От своя страна, Хесус Кабайеро го информира, че планират инвестиция от 4 млн. евро през 2022 г. конкретно за търговските площи. Екипът на министерството пое ангажимент за съдействие за постигането на общите цели, като обеща работната група да се събира толкова често, колкото е нужно, за да имаме безопасно, високо ефективно и представително летище. Председател на групата ще бъде ресорният заместник-министър г-н Владимир Върбанов.

 

„Основен наш приоритет е ефективна транспортна система, която задължително включва най-голямото летище в страната. Лично ще следя за спазването на инвестиционната програма и където мога ще Ви съдействам. За нас е важно количеството заеми, взети от Вас да отговаря на средствата инвестирани в летището. Доброто ни отношение ще бъде измервано по обективен показател – колкото повече инвестиции направите и повишите качеството на услугите, толкова по-добро отношение ще имаме към Вас“.

 

От своя страна Хесус Кабайеро благодари на министър Събев за партньорското отношение и го увери, че ще работи за превръщането на летище София в регионален център. Директорът обясни, че работи по откриването на 100 нови дестинации, включително презокеански и че вече има разработен агресивен маркетингов план.

Хесус Кабайеро информира министъра и екипа му, че вече е стартирана процедура за избор на световна почистваща компания, която обслужва летище Мюнхен и още 11 летища по света. Кабайеро обясни, че компанията разполага с най-съвременни технологии за почистване, включително роботи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 39| 29782 |19.12.2021 Правосъдният министър: Цацаров си отива до месец-два. Сигналът срещу Гешев за "Жоси" е потвърден, има документи с подписи . 4| 5688 |18.12.2021 Правосъдният министър: Предвижда се въвеждане на съдебен контрол при отказ на прокуратурата да образува производство . 7| 5891 |17.12.2021 Транспортният министър Н. Събев: Махам служебните коли в БДЖ, ще ползват обществен жп транспорт . 6| 2558 |15.12.2021 Бивш здравен министър: Високата смъртност е най-големият проблем, в който никой не бърка в дълбочина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ