Реклама / Ads
45| 7839 |24.04.2012 НОВИНИ

Тренчев: Измекяри и храненици на Сорос дават акъл

.
К. Тренчев
Лидерът на КТ "Подкрепа" определи иконовистите от ИПИ като хора, които не са правили баланс и бюджет дори на павилион, камо ли пък на завод и са тръгнали да дават акъл на държавата.
 
Лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев атакува остро Института за пазарна икономика, съобщава news.bg. След срещата си с президента Плевнелиев той бе помолен да коментира изнесените по-рано днес от ИПИ данни за предстоящата рецесия в България.

Освен това от института констатираха, че трудовото законодателство в България е закостеняло и не способства за създаването на нови работни места. „Ние сме сериозна институция и не можем да коментираме някакви случайни граждани, които са се събрали в някаква стаичка и са се назовали с някакво гръмко име", заяви Тренчев.

Ако бяха професори от УНСС или Софийския университет да се опитаме да вземем някакво становище, но това са измислени хора, храненици на Сорос и на редица такива съмнителни лица и затова под нивото и достойнството ни е да ги коментираме, заяви още синдикалистът.

По думите му това са хора, които не са правили баланс и бюджет дори на павилион, камо ли пък на завод и са тръгнали да дават акъл на държавата.

„Това са група от някакви измекяри, които постоянно търсят контакт със силните на деня и се опитват да им внушат колко големи капацитети са", добави още Тренчев. Иначе от КТ „Подкрепа" са предложили на президента Росен Плевнелиев да бъде създаден консултативен съвет по социално-икономическите проблеми.

Тренчев обясни, че идеята е в този съвет да се включат и синдикатите и работодателите. От своя страна Росен Плевнелиев е определил идеята като много интересна и е обещал да бъде обсъдена. По време на срещата са обсъдени редица основни проблеми в страната като пенсионните модели, здравеопазването, както и проблемите в контекста на програмата 2020.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5364 |09.12.2011 Д-р Тренчев: Президентът мисли до понеделник, после - вето! . 50| 5781 |05.12.2011 К. Тренчев: Ако хората излязат на общонационална стачка-ще съм в първия ред! . 50| 5327 |02.12.2011 К.Тренчев: Всички са клекнали, козируват на Дянков . 15| 4849 |02.08.2011 К. Тренчев: Глобите да станат осигуровки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads