Реклама / Ads
1| 4077 |12.07.2018 НОВИНИ

Треньорът на Хърватия: Може би сега Господ ни дава шанс за реванш срещу Франция

.
Златко Далич
Селекционерът на Хърватия - Златко Далич, похвали играчите си за волята и характера в елиминационните битки и победата над Англия. Според треньора Господ дава на неговата страна възможност за реванш. Именно ”петлите” спират похода на хърватите през 1998 г., когато балканският тим стига до най-предното си класиране на световно първенство до днес - полуфинал.
 

"Момчетата показаха воля още преди световното първенство. Аз бях заявил, че не мога да ги науча как да играят - те могат всичко. Моята работа е друга. Може би футболистите не са ми се доверявали напълно в началото, но в хода на турнира ставаха все по-уверени. Отдавна казах, че шампион ще стане отборът, който прояви най-силен характер. Тези, които се огънаха, вече не са тук", започна Далич.

 

"Франция? Не мисля, че имат слаби страни. Ние първо трябва да си починем и да отпразнуваме победата, а след това ще мислим за финала. Готови сме отново да зарадваме хърватския народ. Това, че ще имаме ден по-малко за възстановяване, не трябва да ни служи за оправдание. Странно ми е да слушам коментари, че сме били подготвени кондиционно само за груповата фаза. Срещу Франция ще играем така, сякаш това е първият ни мач в турнира"

 

"Да, помня полуфинала с французите през 1998 година. Тогава бях на първенството като фен за първите три мача. Загубихме финала, след като Давор Шукер вкара гол, но после се върнахме да пазим резултата и бързо ни изравниха. Може би сега Господ ни дава шанс за реванш"

 

"Не зная колко наши привърженици имаше на трибуните тази вечер, но ни подкрепяха много, особено в трудните моменти. Радвам се, че и в другите страни от нашия регион ни симпатизират. Получих смс от селекционера на Македония и му благодаря. Освиркванията по адрес на Домагой Вида от руските фенове? Не съм ги чул. Чувах само скандиранията "Хърватия, Хърватия". Не искам да говоря по политически теми"

 

"Кой е магьосникът, който се грижи за физическата ни подготовка? Добър въпрос.

Това, което направиха футболистите, доказва, че имат енергия. Исках да направя смени в редовното време, но никой от тях не искаше да излиза. Трябва наистина да благодаря на кондиционните специалисти. Някои момчета имаха контузии, но никой не се оплака, никой не се предаде", завърши хърватският селекционер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3758 |07.07.2018 Заев: Георге Иванов не може да спре европейския път на Македония . 1| 3832 |04.07.2018 Университетската болница в Пловдив може да остане без ток заради дълг към доставчик . 1| 4059 |03.07.2018 Бивш член на КЕВР: От октомври цената на газа може да скочи с 25-30% . 0| 3639 |03.07.2018 Ректорът на СУ: У нас всеки може да преподава всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads