Реклама / Ads
1| 3017 |14.12.2022 НОВИНИ

Треньорът на Мароко: Наречете ме луд, но искам да спечелим титлата

.
Уалид Реграги - на върха
”Наречете ме луд, но искам да спечелим титлата”. С тези думи селекционерът на Мароко Уалид Реграги отправи ясно послание - отборът му няма да се задоволи единствено с похвалите за историческото достигане до полуфиналите на световното първенство в Катар.
 

Мароканците са първият отбор от Африка, стигнал до тази фаза на турнира. Те обаче ще опитат да продължат още по-напред. Следващата им възможност е тази вечер, когато предизвикателството за тях се увеличава и срещу себе си ще имат световния шампион Франция.


"Петлите" се справят отлично въпреки проблемите с отсъстващи основни футболисти. Те са на стъпка от нов финал. Целта им е да станат първия отбор за последните 60 години, който успява да защити титлата си (след Бразилия през 1958 и 1962 г.)


"Ще играем с шампиона, срещу големи футболисти и най-добрия селекционер в света. Вярваме, че можем да продължим напред и, защо не, да спечелим световната титла. Не сме уморени, държа да го подчертая, ще тичаме много", заяви селекционерът на Мароко.


"Ако някой познава по-добре Мбапе от мен, това е Хакими. Няма да предприемем нещо специално, защото Франция не е само един футболист. Ще бъде хубав двубой между Ашраф и Мбапе. Трябва да изолираме Килиан, но не е само той. Хакими е много вдъхновен да се наложи срещу своя съотборник".


"Ключът към победата е да играем като отбор, да дадем всичко и да действаме заедно. Отборният дух е най-важният за мен. Надявам се да имат уважение към нас в мача, въпреки че ако го направят, ще бъде по-трудно", добави Реграги.


Колегата му Дешан и френските футболисти дадоха знак, че ще подходят съсредоточено. "Трябва да намерим решение срещу Мароко. Този отбор има способността да се защитава много добре. Това не означава, че свеждаме всичко само да защита. Имат добра организация, рационални са и играчите се разбират добре. Имат добри футболисти в атака, които създават проблеми".


Дешан поздрави Реграги и щаба му. "Те направиха нещо фантастично", заяви селекционерът на шампионите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2805 |19.10.2022 Почина треньорът по тенис Владимир Томов . 0| 3286 |19.09.2022 Треньорът на лъвиците по волейбол определи състава на тима за световното . 0| 2845 |01.09.2022 Треньорът на националите по волейбол хвърли оставка след фиаското на Световното . 0| 3527 |05.08.2021 Кметът на Плевен: Ивет Горанова и треньорът ѝ да станат почетни граждани на града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads