Реклама / Ads
19| 5790 |19.01.2012 НОВИНИ

Трети заподозрян за убийството в Перник!

.
Мирослава от Перник
Става дума за бивше ченге и авер на Чочо. Марио Любенов-Заека пък е привлечен като обвиняем за убийството на Мирослава.
 

Бизнес съдружник на мистериозно самоубилия се в апартамента си по време на оглед Стойчо Стоев също е подозиран като участник в отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, пише 24 часа.

 

43-годишният Красимир Петров - Полицая е бивше ченге и авер на Чочо. През 2008 година двамата са разследвани за друго отвличане и побой.

 

Според МВР Стойчо Стоев е натопил Марио Любенов за убийството на Мирослава. Пред "168 часа" съпругата на болния от шизофрения мъж Миглена е категорична, че е нарочен за извършител на престъплението, за да се покрие влиятелен човек, който е замесен.

 

Междувременно стана ясно, че Марио Любенов-Заека е привлечен като обвиняем за убийството на Мирослава, пише още вестникът. Това съобщи служебният му защитник Борислав Попов. В момента Заека е в ареста за 72 часа с прокурорско задържане. “Бях назначен като служебен защитник на Марио, но не съм присъствал на разпита, защото, когато пристигнах, той вече имаше двама адвокати от София. Делото все още е на ниво дознание”, заяви Попов.

Марио бе доведен за разпит в сряда от психиатричната клиника в столичната болница “Св. Наум”, където го изследваха във връзка с назначена експертиза. Медиците трябваше да излязат със заключение дали Заека страда от параноидна шизофрения, или не, заради друго дело - за печатане на фалшиви пари. Той бе задържан за това престъпление през март миналата година.


“Има поискано удължаване на срока за експертизата с 20 дни. Заради съмнение на вещото лице по делото за фалшивите пари д-р Роберт Крумов, че Марио симулира болестта си, той бе изпратен за изследване в “Св. Наум”. То трябваше да бъде извършено за срок от 15 дни. Те изтичат и трябва да се вземе решение дали да бъде удължено изследването с още 20 дни”, поясниха от съда.

 

По казуса пернишките магистрати ще заседават днес. Ако искането на медиците бъде уважено, най-вероятно Марио ще бъде върнат в клиниката. Според близките на Марио той наистина страдал от шизофрения и пиел силни лекарства.

(24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5847 |17.01.2012 Кр. Кънев: И селски пъдар не би допуснал заподозрян да се самоубие . 8| 5124 |17.01.2012 Трети ден стачка в "Мини Марица-изток" . 79| 6517 |16.01.2012 Правозащитници не вярват в самоубийството на Чочо . 44| 10658 |13.01.2012 Замесен ли е и 3-ти човек в убийството на Мирослава?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads