Реклама / Ads
6| 2880 |25.05.2021 НОВИНИ

Три нови наказателни разследвания срещу Навални

.
Руският опозиционен лидер Алексей Навални обяви, че срещу него са заведени три нови наказателни разследвания в публикация в личния си Instagram профил, публикувана във вторник, предаде Ройтерс.
 

В профила Навални също посочи, че е обвинен в отклоняване на "всички дарения", направени на антикорупционната му организация, в създаване на група, "нарушаваща човешките права" и в обида на съдия по време на неотдавнашно дело срещу него.

 

44-годишният опозиционер каза, че е бил посетен в килията си от инспектор от могъщия Следствен комитет, който води главните наказателни разследвания. Каза ми, че в нашата скъпа Русия водят разследване по три нови сериозни случаи. А 21 следователи се занимават с тях на най-високо ниво. И във всяко от тях престъпникът съм аз, написа активистът.

 

Моята могъща престъпна организация се разраства. Извършвам все повече престъпления, написа иронично Навални и добави, че е "гений" на подземния свят.
Изпратен в затвора през януари при завръщането си в Русия от Германия след отравянето му, за което той обвинява Кремъл, Алексей Навални беше осъден на две и половина години затвор по дело за измама, остро критикувано от опозицията.

Оттогава той изтърпява присъдата си в затвор в региона на град Владимир, на стотина километра от Москва. През април Навални започна там гладна стачка, за да протестира срещу условията, в които е поставен.

 

След ареста му, последван от демонстрации и полицейски репресии срещу тях, руските власти оказаха натиск върху антикорупционното движение на опозиционера.

Един ден от затворническия живот на руския опозиционер Алексей Навални

 

В момента руското правосъдие разглежда искане за поставяне на организацията "Фонд за борба с корупцията" и регионалните бюра на Навални в категорията "екстремистки", което би изложило техните сътрудници на тежки наказания.

С наближаването на парламентарните избори през септември, се очаква днес руският парламент да одобри на второ четене закон, забраняващ на лица, участващи в "екстремистки" организации, да се кандидатират.

 

Екипът на Навални осъжда тези маневри, целящи да не допуснат привържениците му да участват в изборите, на фона на спад в популярността на партията на Владимир Путин заради икономическия застой.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2969 |24.05.2021 Само 81 нови случаи на коронавирус, 9 души са починали . 0| 3584 |21.05.2021 Нови зам-министри на енергетиката . 5| 3349 |20.05.2021 Първи работен ден на новите областни управители в страната . 2| 3008 |20.05.2021 361 са новите случаи на коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads